K.Maksvytis: apie mačą su „Maccabi“ ir L.Browno bei W.Baldwino stabdymą (VIDEO) 1

Tautvydas Kubilius, Krepsinis.net

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ žais Eurolygos 33-iojo turo rungtynes – „Žalgirio“ arenoje Kazio Maksvyčio auklėtiniai priims Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus.

Prieš sutikimą vyriausiasis kauniečių treneris K.Maksvytis akcentavo varžovų perimetro žaidėjus.

„Varžovų gretose didelį vaidmenį turi gynėjai. Baldwino ir Browno įtaka puolimui yra apie 60 proc., tad jei pridėsime dar ir Colsoną, turėsime labai įspūdingus skaičius. Šie trys žaidėjai paduoda tempą ir yra komandos lyderiai, ant kurių laikosi „Maccabi“ žaidimas. Tai stipri fiziškai komanda, bėganti į puolimą, tad stabdyti jų greitas atakas taip pat bus iššūkis“, – kalbėjo strategas.

– Kokia I.Brazdeikio situacija?
– Jis jau dalyvavo treniruotėje, tačiau dar nebuvo 100 proc. sveikas. Manau, kad per kelias dienas jis turėtų sugrįžti į ritmą.

– Ar varžovų L.Browno ir W.Baldwino gynėjų pora yra labiausiai dominuojanti Eurolygoje?
– Turbūt, kad taip. Jie daug laiko žaidžia kartu. Likęs vienas iš jų tampa įžaidėju. Abu jie yra „scoreriai“, tačiau gali ir kurti komandos draugams. Kamuolys dažnai būna jų rankose ir jie kontroliuoja tempą. Turėsime dėti dideles pastangas, kad juos sustabdytume.

– Kas pasikeitė „Maccabi“ gynyboje, jog skaičiai ženkliai pagerėjo?
– Tai yra surišta ir su puolimu bei su tuo, kad žaidė namuose, kur jų skaičiai visada yra geresni. Skiriasi ir jų pergalių bei pralaimėjimų balansas, tad tikimės, jog tai išlaikys jie ir toliau.

– Ar jau numatėte, kurį lyderį A.Butkevičius prižiūrės?
– Turbūt reiks leisti du Arnus Butkevičius. Arnas dengs Baldwiną, o Butkevičius – Browną. Nemažą reikšmę turės, kaip mūsų mažiukams padės aukšti žmonės.

– Ar jaučiate asmeninę ambiciją sustabdyti L.Browną?
– Žaidėme su juo nemažai rungtynių ir įgijome patirtį. Žinome, kas jam patinka, o ką mėgsta mažiau. Pasistengsime tą patirtį išnaudoti.

– Pasiektos pergalės išvykoje sugriauna varžovų kaip namų komandos mitą?
– Jie tikrai pagavo gerą bangą. Reikia paminėti, kad „Anadolu Efes“ nebuvo geriausios formos, o ASVEL žaidė nuleidę rankas. Sunku įvertinti jų pajėgumą išvykose, bet negalime nuvertinti jų. Iš pastarųjų 7 rungtynių jie laimėjo 6 kartus, tad tai karšta komanda.

– Varžovai tarsi ir neturi standartinių „ketvirtų numerių“. Kuo išsiskiria jų priekinė linija ir ar čia gali būti pagrindinis pranašumas?
– Nelengva tą pranašumą išnaudoti. Jų „ketvirti numeriai“ plečia aikštelę. Martinas gerai pataiko iš toli bei žaidžia veidu į krepšį. Cohenas daugiau primena Lavrinovičius ir labiau mėgsta žaisti prie trijų taškų linijos. Nemanau, kad tai yra didelė jų problema. Gynėjai yra šios komandos lyderiai, o aukštaūgiai turi antraeilį vaidmenį, kurį gerai atlieką.

– „Žalgirio“ skaičiai puolime pastaruoju metu yra išaugę, tačiau veltis į „taškų lenktynes“ su Tel Avivo klubu turbūt nebūtų protinga?
– Bandysime laimėti bet kuriuo ginklu. Pagal statistiką ir žaidimo stilių mums patogiau būtų įklampinti juos į gynybines rungtynes.

– Kiek svarbu pradėti solidžiai pradėti rungtynes?
– Svarbiausia neduoti jiems lengvumo ir nepralaimėti kelių minučių atkarpų bei išvengti duobių. Jie mėgsta bėgti, tad svarbu kontroliuoti tempą ir išvengti klaidų. Turime įžaisti kamuolį ir privalome grįžti į gynybą?

– Ar yra baimės, kad tai gali būti paskutinės rungtynės Eurolygoje namuose?
– Mes turime viską savo rankose. Pastaruoju metu žaidžiame gerai. Tvarkaraštis mums nėra blogas, žaidžiame namie ir turime viską savo rankose. Bandysime naudotis šiuo šansu.

Komentarai

  1. Egis

    L.Brownas su co graziau aiksteleje atrodo,zaidimas nepadrikas,musu tai ner ka ziuret,sklaidosi kaio vistos paleistos is aptvaro po kiema.Nieko nebus manau ,nera deriniu pas Maskvyti jokiu,siandien dabar 50:50 rezultatas…bet