A.Trinchieri: apie „Partizan“, K.Punterį ir prie komandos prisijungusį asistentą 0

Basketnews.lt inf.

Andrea Trinchieri kartu su Kauno „Žalgiriu“ ruošiasi atsakomosioms Eurolygos rungtynėms su „Partizan“, tačiau šįkart – karštoje Belgrado atmosferoje. 55-erių specialistas treniravo Serbijos grandą 2018–2020 metais, kuriuos prisimena su džiaugsmu.

Strategas žino, kas laukia kauniečių Serbijoje, ir visų pirma sieks auklėtinius nuteikti psichologiškai.

„Partizan“ – puiki komanda, o Željko Obradovičius – geriausias treneris, – kalbėjo A.Trinchieri. – Bus pilna arena su daugybe fanų. Man patinka žaisti ten ir niekas neatims to jausmo iš manęs. Visuomet džiugu pamatyti pažįstamus žmones iš „Partizan“ organizacijos. Kas atlieka mano kaip trenerio ar kaip žaidėjų darbą, tiems rungtynės „Partizan“ atmosferoje yra kaip žaidimas „Žalgirio“ arenoje. Kažkas tokio, ko niekada nepamirši. Žinome, kad bus sunku, „Partizan“ – labai gera komanda.

Žinome, kad jie žengs į rungtynes labai susikaupę, sieks parodyti geriausią krepšinį, o mums reikės pasiruošti kentėti. Jei nesugebėsime kentėti, neturėsime šanso. „Partizan“ turės gerų momentų ir atkarpų, jie – aukšti, atletiški ir patyrę. Kiekvienam iš mūsų bus sunki užduotis dėl didžiulio atpildo.“

„Žalgiris“ ketvirtadienį popiet išvyksta į Belgradą, kur rungtynės penktadienį startuos nuo 21.30 val. Lietuvos laiku.

Pirmąją akistatą gruodžio viduryje „Partizan“ Kaune laimėjo 93:85.

– Remiantis statistika, „Partizan“ – tarp lyderių puolime: penkti pagal renkamus taškus, treti pagal išsimetamą baudų skaičių ir pirmi pagal pataikytus dvitaškius. Kaip ši komanda sugeneruoja tokius skaičius, kai jų priekinė linija nėra pati aukščiausia?
– Pirmiausiai, jie yra surinkę žaidėjų branduolį, kuris kartu su Ž.Obradovičiumi dirba jau ilgą laiką. Jie žaidžia gerą, protingą krepšinį, būtent taip dirba Ž.Obradovičius. Jie aikštelėje visuomet pasielgs reikiamai ir tai atspindi statistiškai: labai gerai realizuoja dvitaškius, netgi geriausiai lygoje, turi aukštus gynėjus. Gali žaisti ir aukštu, ir žemu penketu. Prie viso to, „Partizan“ turi sunkiai uždengiamą gynėją Keviną Punterį.

– K.Punteris įtaką žaidimui daro įvairiais būdais. Ką pirmiausiai reikėtų mėginti atimti iš jo žaidimo?
– Norėčiau atsakyti į šį klausimą, tačiau iš tokio profilio žaidėjų negali atimti kažko. Jis – stipri krepšinio asmenybė, tokie krepšininkai žino, ką nori padaryti, jų komandos draugai supranta, ką padarys toks žaidėjas. Treneris sukūrė tam tikrus rėmus, kuriuose K.Punteris gali operuoti rungtynėse, atliekant daugybę dalykų – gali pataikyti tritaškį žengiant žingsnelį atgal, dėjus žingsnį į šoną, prieš išsikeitusią gynybą ir prieš skirtingus varžovų gynėjus.

K.Punteris – modernaus gynėjo prototipas. Shane’as Larkinas, Vasilije Micičius ir K.Punteris yra tokie žaidėjai, kurie kasmet taikosi į Eurolygos finalo ketvertą. Sergio Llullas yra lygiai toks pat, galbūt vyresnis, bet patirtis Eurolygoje visuomet praverčia.

– Ar Keenanas Evansas pamažu siekia tokį lygį?
– Nemėgstu kalbėti apie savo žaidėjus. Visi žinome, ką Keenanas gali atlikti. Man buvo nuostaba treniruojant jį, kadangi Keenanas kartais atrodo labai tylus, bet jo veiksmai kalba už jį patį. Mėgaujuosi tuo.

– Massimiliano Menetti prisijungė prie jūsų trenerių štabo. Ką suteikia jo atvykimas?
– Visų pirma, noriu žaidėjams suteikti geriausią įmanomą darbo patirtį. Kadangi štabui reikia daryti daug dalykų – analizuoti varžovus ir ruošti medžiagą komandai, taip pat ruošti žaidėjus individualiai, po pirmųjų 15 dienų „Žalgiryje“ supratau, jog turime vietos naujam žmogui.

M.Menetti yra patyręs vyr. treneris, sukaupęs 13–15 metų patirtį dirbant asistentu, o dabar 10 ir daugiau metų dirbo pirmuoju treneriu. Jis sustiprins mūsų štabą. Kiekvienas asistentas turės grupę žaidėjų, su kuriais dirbs, ir galės pasiskirstyti varžovų komandas atliekant analizę. Mes taip pakelsime savo štabo talento išnaudojimą.

– Ar visi žaidėjai pasirengę rungtyniauti penktadienį?
– Dar nežinau, turėsime treniruotę, per kurią bet kas gali nutikti. Turime smulkių problemų, Edmondas Sumneris nežaidė antradienį Pasvalyje. Reikia pažiūrėti, kaip viskas klostysis toliau. Įprastinis režimas, bet sportinė forma nėra 100 proc.

Komentarai