A.Trinchieri: apie „Anadolu Efes“ iššūkį, gynėjų liniją ir aukštaūgių greitį 0

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ pasitinka pirmą sezono dvigubą Eurolygos savaitę namuose, o pirmuoju varžovu paskutinę sausio dieną „Žalgirio“ arenoje bus Stambulo „Anadolu Efes“.

Prieš sezoną tarp pajėgiausių Eurolygos komandų matyta Turkijos komanda šiuo metu su 9 pergalėmis yra vieta aukščiau „Žalgirio“ ir nuo vietą įkrintamosiose garantuojančios 10 pozicijos atsilieka 3 laimėjimais.

Prieš laukiantį pirmąjį savaitės iššūkį „Žalgirio“ vairininkas Andrea Trinchieri kreipėsi į klubo sirgalius ir pagarbiai atsiliepė apie „Anadolu Efes“ ir išskyrė jų stiprybes.

„Pirmiausia, ką tik man pasakėte, jog dar liko bilietų. Tikiu, kad rytojaus rungtynės nusipelno, jog jų neliktų. Padarykime kažką dėl to.

„Anadolu Efes“ – viena labiausiai intriguojančių ir talentingų komandų Eurolygoje, – sakė A.Trinchieri. – (Shane‘as) Larkinas, (Dariusas) Thompsonas, (Rodrigue‘as) Beaubois, (Willas) Clyburnas… Visi jie gali įmesti po 30 taškų. Tai bus tarsi testas mūsų gynybai. Turime būti protingi ir naudingi gynyboje.

Be to, jie turi vienus geriausiai kertančių po krepšiu aukštaūgiu Eurolygoje – Tyrique‘ą Jonesą, Danielį Oturu. Tiboras Pleissas gali išplėsti aikštelę. Jų raktinis žaidėjas yra Elijah Bryantas, nes jis yra tas, kuris subalansuoja komandą. Tikiuosi, jog arena bus sausakimša. Žinau, kad nėra lengva tai padaryti abiejuose dvigubos savaitės mačuose, bet kai atvažiuoja tokios komandos, kaip „Efes“ ir PAO, tai tikiu, kad tai bus idealus būdas stumti žaidėjus iki galimybių ribų.“

Sekmadienio LKL rungtynėse su Mažeikių klubu traumas patyrė Brady Manekas su Dovydu Giedraičiu. Antradienį Trinchieri atnaujino informaciją apie dueto sveikatą.

„Matysime rytoj. Požymiai geri, bet viską pamatysime rytoj“, – sakė italas.

– Praėjusią savaitę, kai kalbėjote apie geriausius Eurolygos gynėjus, šalia Kevino Punterio paminėjote Shane‘ą Larkiną. Kaip pasikeitė jo vaidmuo komandoje Vasilije Micičiui išvykus į NBA ir Erdemui Canui perėmus vairą iš Ergino Atamano?
– Aš manau, kad „Efes“ padarė labai protingai. Jie prisiviliojo žaidėją, kuris yra panašus į Micičių, nebūdamas Micičiumi. Dariusas Thompsonas žaidžia puikų sezoną ir yra labai geras partneris Larkinui. „Efes“ turi vieną geriausių perimetro linijų visoje Eurolygoje.

– Treneri, prieš sezoną „Anadolu Efes“ atrodė kaip viena iš pagrindinių kandidačių pasiekti Eurolygos finalo ketvertą, bet dabar yra net už įkrintamųjų ribos. Iš jūsų trenerio perspektyvos, ar jus kažkiek stebina toks jų rezultatas ar čia tiesiog pasirodo Eurolygos konkurencingumas visu gražumu?
– Mano požiūris toks, kad niekada nekalbu apie kitą komandą. Koncentruojuosi į savo komandą. Žaidžiame geriau, bet vis tiek trūksta pergalių. Turime atsitiesti po gerų 30 minučių, kurias turėjome Belgrade. Aišku, nėra lengva žaisti tokioje atmosferoje, bet norime atsitiesti rytoj. „Efes“ šiuo momentu mums yra geriausia pasaulio komanda. Susiduriame su viena iš geriausių pasaulio komandų.

– Nėra daug Eurolygos naujokų, kurie fiksuotų tokius skaičius, kokius renka Danielis Oturu per pirmąsias savo 12 rungtynių. Kur jo įtaka jaučiasi labiausiai ir, galbūt, jis jums savo žaidimu kažką primena iš kitų Eurolygos centrų?
– Jis yra Kyle‘o Hineso ir Bryanto Dunstono mišinys. Jis labai greitai kerta po krepšiu, o kai turi tokius gynėjus ir greitai kertantį aukštaūgį… Uf. Šis mišinys yra mirtinas.

– Ar domitės tenisu?
– Aišku, kad domiuosi.

– Reiškiasi, kad tai jums geras laikas, nes sekmadienį Jannikas Sinneris laimėjo „Australian Open“.
– Taip, visada gerai, kai jaunas atletas laimi Didžiojo kirčio turnyrą. Psichologinis ir fizinis patobulėjimas, kurį Sinneris padarė per metus, yra neįtikėtinas. Dabar jis dominuoja.

Komentarai