„Žalgirio“ krepšininkai piktinosi teisėjais 0

Valdas KASPERAVIČIUS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų nuotaika po Eurolygos rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“ buvo slogi. Žalgiriečius nuliūdino ne tik pralaimėjimas. Jie neslėpė nepasitenkinimo rungtynių teisėjais.

„Keistas buvo teisėjavimas: vienu atveju už tokius pat veiksmus švilpia žingsnius, kitu – ne. Kaip mums prisitaikyti, kaip žaidėjams pasakyti, kada buvo žingsniai, kada nebuvo? Kaip reikia krepšininkus toliau mokyti? Mes nežinome“, – rungtynių arbitrais piktinosi „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistentas Gintaras Krapikas.

„Nenuspėjamas teisėjavimas vyrus išmušė iš vėžių. Galima teigti, kad arbitrų švilpukai iš mūsų komandos atėmė Robertą Packą, jo taškų „Žalgiriui“ trūko. Be to, nesusitvarkėme gynyboje.Tačiau vyrai kovojo iki galo, stengėsi padaryti viską, ką gali.
Manau, kad žiūrovų pretenzijos teisėjams yra pagrįstos. Arbitrų veiksmuose nebuvo pastovumo – vieną kartą jie švilpė vienaip, kitą – kitaip. Kai kurie švilpukai buvo labai keisti. Reikėtų peržiūrėti vaizdo įrašą, gal vertėtų parašyti prašymą Eurolygai, kad išanalizuotų, išaiškintų mums. Gal mes ko nors nesuprantame? Rengiamės varžyboms vienaip, o arbitrai žaisti neleidžia taip, kaip anksčiau. Teisėjai mums nori primesti kitokį krepšinį“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas Mindaugas Timinskas.

„Varžovai žaidė kietai, ties šiurkštumo riba. Teisėjai leido rungtyniauti šiurkščiai, o „Panathinaikos“ tuo puikiai pasinaudojo. Mes papuolėme į svečių gynybos gniaužtus ir nieko negalėjome padaryti, ypač trečiajame kėlinyje.
Graikijos komandos krepšininkai stengėsi pasinaudoti teisėjavimu. Kartą vienas iš varžovų mane pastūmė, kai buvau ore. Arbitrai nedvejodami turėjo švilpti nesportinę pražangą. Deja… Prisimenu, man Barselonoje už nieką skyrė dvi nesportines pražangas“, – teigė Dainius Šalenga.

„Nemanau, kad „Panathinaikos“ mus kuo nors pranoko. Tik trys varžovų komandos krepšininkai atrodė geriau už žalgiriečius. Tai Ibrahimas Kutluay, Michaelis Batiste ir Jaka Lakovičius. Jų geras žaidimas ir lėmė „Panathinaikos“ pergalę. Ši trijulė puikiai atliko savo darbą, ypač antroje mačo pusėje.
„Žalgiris“ labai stengėsi, bet norimo rezultato nepasiekė. Graikai pateikė keletą netikėtų taktinių sprendimų – ilgai laikė kamuolį, jų atakos buvo parengtos, o tolimi metimai ganėtinai taiklūs“, – tvirtino „Žalgirio“ vidurio puolėjas Tanoka Beardas.
Amerikietis nebuvo patenkintas savo žaidimu. „Greitai prisirinkau pražangų, todėl nepadėjau komandai taip, kaip galėčiau. Nesužaidžiau gerai“, – sakė T.Beardas.

„Prie mūsų nesėkmės prisidėjo ir teisėjų klaidos. Tačiau pagrindinė „Panathinaikos“ pergalės priežastis – ilgesnis lygiaverčių žaidėjų suolelis. Mačo pabaigoje mūsų pagrindiniai krepšininkai pavargo, todėl ir yra toks rezultatas“, – aiškino „Žalgirio“ aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius.
Darjušas nemano, kad Atėnų klubą labai sustiprino iš NBA grįžęs Ibrahimas Kutluay. „Šioje ekipoje yra daug jo pozicijos krepšininkų, galinčių gerai žaisti“, – įsitikinęs D.Lavrinovičius.

„Nenusiminiau, kad ketvirtajame kėlinyje neišėjau į aikštę. Esu dar jaunas, nereikia per daug norėti. Gavau pažaisti, treneris manimi pasitikėjo. Dariau, ką galėjau, bet ne viskas sekėsi“, – sakė „Žalgirio“ vidurio puolėjas Martynas Andriuškevičius.

Komentarai