V.Štimacas: „Nebūsiu toks, kuris tik žiūri kaip kiti žaidžia“ 0

Vakar popiet iš Belgrado, per Prahą, į Vilnių atskrido dar vienas Kauno „Žalgirio“ naujokas – serbas Vladimiras Štimacas. Nors iš tiesų, naujoku jį pavadinti būtų sunku – aukštaūgis puolėjas praėjusiame sezone žaidė „Žalgirio“ dukterinėje ekipoje ir buvo vienas iš jos lyderių. Vos tik išlipęs iš lėktuvo serbas neslėpė šypsenos ir kelis kartus pakartojo – „aš padėsiu jums laimėti Eurolygos taurę“. V.Štimacas sakė, jog didžiąją dalį atostogų praleido sportuodamas, todėl į Kauną grįžo geros sportinės formos.

„Laukia naujas labai įdomus sezonas – Eurolyga, LKL, BBL, gerokai stipresni turnyrai, pajėgesni žaidėjai. Kartu su T.Beardu ir H.Mottola kovosime, mokysiuos, kaupsiu patirtį. Tačiau nebūsiu toks krepšininkas, kuris tik žiūri kaip kiti žaidžia. Dirbau ir dirbsiu kartu su komanda, kad būčiau stipresnis ir galėčiau tinkamai padėti ekipos draugams. Juk varžovams nesvarbu, kad esi jaunas, mažiau patyręs, turi mažiau raumenų – reikia žaisti ir įrodyti savo vertę“, – pripažino 31 numeriu pažymėtus "Žalgirio" marškinėlius vilkėsiantis serbas. Aukštaūgis netrukus švęs savo 19-tą gimtadienį.

„Aš esu labai lamingas, kad gavau šansą ginti vienos iš geriausių Europos komandų garbę. „Žalgiris“ man suteikė galimybę parodyti ką galiu, stengsiuos nenuvilti savo ekipos. Aš esu tikras fanatikas aikštelėje, visuomet noriu lamėti, negailiu nei savęs, nei priešininko.

Esu jauniausias krepšininkas ekipoje, todėl stengsiuosi išsikovoti komandos draugų pagarbą, įrodysiu, kad galiu būti geru žaidėju. Dabar svarbiausia – treniruotės, sunkus darbas. O tam čia turiu viską – puikią treniruočių bazę, visą aprūpinimą, kurį skiria „Žalgiris“. „ – neslėpė V.Štimacas.

Žalgirietis, lyg patvirtindamas šiuos savo ištartus žodžius, tik atvykęs į Kauną ir dar neišpakavęs lagaminų, iš karto nuskubėjo į „Žalgirio“ dukterinės ekipos treniruotę.

„Mano krepšinio filosofija? Ne įmesti keturiasdešimt ar penkiasdešimt taškų, o padėti komandai laimėti. Pergalė – svarbiausias faktorius, mažiau svarbu kas ir kiek įmeta. Aišku, jei mes žinosime, kad vienas žaidėjas gali įmesti 40 taškų, mes pastarajam dažniau atiduosime kamuolį , jei jis taip gali žaisti, kodėl gi ne. „Žalgiris" šiais metais turi labai gerą komandą, daug patyrusių, talentingų žaidėjų. Šiemet mes galime pasiekti labai daug. O aš noriu tapti visų šių pergalių dalimi. „ – pripažino aukštaūgis.

„Stipriausioji mano pusė – žaidimas baudos aikštelėje, gera kova dėl atšokusių kamuolių, tinkamos pozicijos užsiėmimas. Nei vienam varžovui neleidžiu savęs stumdyti. Praėjęs sezonas „Žalgirio“ dukterinėje komandoje man buvo labai naudingas, gavau daug lietuviško krepšinio pamokų iš trenerio Rimanto Grigo, esu techniškesnis, greitesnis.

Apskritai, adaptuotis tiek „Žalgiryje“, tiek Kaune, buvo lengva, nes man visi labai padėjo. Galiu pasakyti, kad Kaunas fantastiškas miestas ir čia gyvena fantastiški žmonės. Geriausi draugai „Žalgiryje“? – visi (šypsosi). Pradedant klubo vadovais, baigiant buvusiais draugais antrojoje „Žalgirio“ komandoje. Vis dėlto, galėčiau išskirti vieną žmogų – tai „Žalgirio“ kapitonas T.Beardas. Mes labai daug bendraujame, Tanoka tapo mano mokytoju, amerikietis atskleidė nemažai vidurio puolėjo pozicijos žaidimo subtilybių, kurios man padeda kiekvienose rungtynėse. „ – džiaugėsi V.Štimacas.

Vladimiro Štimaco dosje:

Gimė 1987 m., rugpjūčio 25 dieną

Zodiako ženklas – Mergelė

Gimimo vieta – Belgradas, Serbija ir Juodkalnija

Pasiekimai – 2005 m.Europos jaunių (iki 18 metų) aukso medalis, 2004 m. Belgrado Junior league nugalėtojas

Krepšininko idealai – Belgrado „KK Partizan“ klubo žaidėjas D.Milojevičius, Kauno „Žalgirio“ kapitonas Tanoka Beardas ir San Antonio „Spurs“ puolėjas Timas Dunkanas.

Nuotraukos: zalgiris.lt

Komentarai