„Žalgirio“ jaunimas tęsia triuškinančių pergalių seriją 0

Kauno „Žalgirio“ jaunimas, be kelių pagrindinių savo žaidėjų, šiandien savo aikštėje sužaidė draugiškas rungtynes su NKL čempionato B pogrupio komanda Druskininkų „Druskininkais“. Nors mačas buvo daugiau treniruočių pobūdžio ir statistika nebuvo vedama, tačiau žalgiriečiai nepagailėjo svečių ir be didesnio vargo sutriuškino juos rezultatu 100:71.

Nuo pat mačo pradžios šeimininkai įsiveržė į priekį ir pirmąjį kėlinį baigė turėdami dešimties taškų skirtumą (10:20). Antrajame ketvirtyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Žalgiriečiai turėjo iniciatyvą savo rankose ir neleido nei per žingsnį priartėti varžovams (49:35). Po didžiosios pertraukos Kauno klubo krepšininkai neatsipalaidavo, sėkmingai organizavo puolimą ir pradėjo dar labiau tolti. Žalgiriečiai buvo tikslesni ir greitesni už „Druskininkų“ krepšininkus, geriau kovojo dėl kamuolių bei mažiau klydo. Šiose rungtynėse neblogą gynybą demonstravo D.Motiejūnas, kuris blokavo kelis svečių metimus. Šiame mače išsiskyrė ir Paulius Kleiza, įmetęs keletą tolimų metimų bei naudingą žaidimą demonstravęs Karolis Kalvaitis.

Dar iki ketvirtojo kėlinio Kauno klubas susikrovė 23 taškų pranašumą (72:49). Paskutinė dvikovos dalis buvo tik formalumas. Iki mačo pabaigos likus kiek daugiau nei šešioms sekundėms, šeimininkai pelnė šimtąjį tašką.

Kauno "Žalgiris – SM" krepšininkai NKL čempionate startuos rugsėjo 28 dieną. Kauniečiai savo aikštėje priims Prienų "Prienus".

Komentarai