„Žalgirio“ jaunimas pasiekė sunkią pergalę 0

Šiandien Kauno „Žalgirio“ jaunimas, savo aikštėje, sužaidė NKL čempionato rungtynes su Vilniaus „Akademija – MRU“ krepšininkais ir nugalėjo juos rezultatu 107:98.

Pirmajame kėlinyje sėkmingiau startavo šeimininkai, kurių krepšį atidarė taiklus tolimas A.Milaknio metimas. Tačiau jau kitoje atakoje dviem taškais atsakė vilniečiai (3:2). Po G.Leonavičiaus dviejų realizuotų baudos metimų, svečiai įsiveržė į priekį (3:4). Sužaidus tris minutes šiame ketvirtyje, vieno taško skirtumu pirmavo Kauno klubas (7:6). Žalgiriečiai sėkmingiau nei jų varžovai atakavo nuo tolimų distancijų, tačiau kiek dažniau klydo ir tai neleido jiems atitrūkti.Įpusėjus kėlinukui, „Žalgiris – SM“ pirmavo penkiais taškais. Lygi ir atkakli kova vyko didžiąją šio kėlinuko dalį, tačiau jam baigiantis kiek sėkmingiau puolime ir gynyboje, daugiausiai D.Motiejūno dėka, sužaidė šeimininkai ir pamažu padidino savo pranašumą iki dviženklio skirtumo. Po dešimties minučių – 37:22 „Žalgiris – SM“ naudai.

Antrame ketvirtyje rungtynių eiga klostėsi pagal Kauno klubo scenarijų. Ir toliau nesustabdomas buvo D.Motiejūnas, kuris buvo naudingas abiejose aikštės pusėse. Sužaidus dvi šio kėlinuko minutes, kauniečiai išlaikė solidų pranašumą (43:25). Žalgiriečiai tęsė pradėtą darbą – tvirtai kontroliavo dvikovos eigą ir nei per žingsnį neleido priartėti varžovams. Šeimininkų žaidimas sušlubavo baigiantis kėlinukui, kuomet, po kelių sėkmingų atakų, varžovams pavyko priartėti iki 7 taškų (50:43, 8 min). Per likusį laiką „Žalgiris – SM“ komanda pristabdė vilniečius ir susigrąžino dviženklį pranašumą – 57:45.

Po didžiosios pertraukos mačas vyko apylygiai ir sužaidus tris minutes, 12 taškų pranašumą turėjo žalgiriečiai. Dar po dviejų minučių, šeimininkai jau pirmavo rezultatu 67:51. Tačiau ir vėl, baigiantis kėlinukui, “Žalgirio” jaunimas leido įsibėgėti “Akademija – MRU” krepšininkams ir likus žaisti tris minutes, komandas skyrė jau tik 10 taškų. Iki ketvirčio pabaigos Kauno klubo varžovai dar labiau priartėjo, po trisdešimties minučių – 73:69.

Lemiama buvo paskutinė rungtynių dalis, kurioje šeimininkai turėjo versti be D.Motiejūno pagalbos, pastarasis susirinko penkias pražangas ir turėjo palikti aikštę. Sužaidus dvi minutes, po S.Vene dvitaškio, Kauno klubas pirmavo šešiais taškais (77:71). Dar po dviejų minučių, žalgiriečiai leido svečiams priartėti tik vienu tašku (82:77). “Žalgiris –SM“ krepšininkai mobilizavo savo jėgas ir agresyviai puldami privertė rinktis pražangas „Akademija – MRU“ komandą bei taip didino pranašumą. Įpusėjus ketvirčiui, kauniečiai jau pirmavo devyniais taškais. Dar po dviejų minučių „Žalgirio“ jaunimas išlaikė turėtą persvarą ir žengė didelį žingsnį link pergalės. Per likusį laiką varžovai neįstengė žaidimo pakreipti sau naudinga linkme – „Žalgiris – SM“ nugalėjo svečius iš Vilniaus rezultatu 107:98.

Technine pražanga buvo nubaustas Vilniaus "Akademija-MRU" žaidėjas G. Leonavičius
Rezultatyviausi žaidėjai.:
Kauno "Žalgiris-Sabonio mokykla" – Artūras Milaknis (31), Donatas Motiejūnas (30), šarūnas Vasiliauskas (17)
Vilniaus "Akademija-MRU" – Tomas Lisauskas (34), Janas Jurgo (17), Gintaras Leonavičius (15)

Komentarai