Nukraujavęs „Žalgiris“ nugalėjo „Techasą“ 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo septintąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse. Į Panevėžį atvykę be keturių sergančių žaidėjų (Manto Kalniečio, Tado Klimavičiaus, Mirzos Begičiaus ir Traviso Watsono) kauniečiai sulaukė pasipriešinimo iš „Techaso“ ekipos, tačiau įveikė varžovus 80:69 (23:14, 18:17, 18:19, 21:19).

Rungtynes neįprastu starto penketu pradėję žalgiriečiai netruko sulaukti taškų po Siim-Sander Vene ir Povilo Čukino metimų (5:3). Visgi Ryčiui Streikui įmetus du tritaškius, „Techasas“ persvėrė rezultatą savo naudai – 11:5. Veržliai sužaidę Martynas Pocius ir Žygimantas Janavičius puolė lyginti santykį, o 6 taškus iš eilės pelnęs P.Čukinas vėl išvedė „Žalgirį“ į priekį. Jo pavyzdžiu pasekė prieš porą dienų devynioliktąjį gimtadienį šventęs S.Vene, ne tik sumetęs baudas, pridėjęs taiklų tritaškį iš krašto, bet ir spėjęs atkovoti 7 kamuolius per pirmąjį kėlinį, kurį pelnydamas 11-ąjį savo tašką užbaigė P.Čukinas – 23:14.

Antrojo kėlinio pradžioje po Povilo Butkevičiaus dėjimo bei Ž.Janavičiaus metimo iš vidutinio nuotolio „Žalgiris“ įgijo dviženklį pranašumą (27:17). Tai išjudino šeimininkų lyderį Gytį Sirutavičių, kuris pelnė 6 taškus ir sumažino „Techaso“ atsilikimą iki minimumo – 26:27. Tuomet Kauno ekipos gretose iniciatyvos ėmėsi Dainius Šalenga, sėkmingai užbaigęs dvi atakas, bei iš jo estafetę perėmęs Ž.Janavičius, kurio sąskaitą papildė taiklus tritaškis ir prasiveržimas su pražanga. Taip pat taškus pelnius P.Čukinui ir P.Butkevičiui, žalgiriečiai pirmąją rungtynių pusę baigė turėdami 10 taškų persvarą – 41:31.

Po didžiosios pertraukos aktyviai rungtyniaujant G.Sirutavičiui ir Laimonui Lukoševičiui panevėžiečiams kelis kartus pavyko priartėti, tačiau P.Čukino puskablis (45:34) ir Artūro Milaknio tritaškis (51:41) vėl leido pasiekti dviženklę ribą. „Techaso“ kapitonui Dariui Griškėnui sumetus 4 baudas, skirtumas aptirpo iki 5 taškų (48:53), tačiau Ž.Janavičiaus dvitaškis ir taiklios baudos bei pirmasis taiklus Marcuso Browno metimas leido „Žalgiriui“ išlaikyti saugų pranašumą – 59:50.

Ketvirtąjį kėlinį trim tolimais šūviais pradėjo panevėžiečiai. Po D.Griškėno ir R.Streikaus metimų jie teatsilikinėjo 2 taškais (59:61), tačiau kitos 4 minutės šeimininkams buvo bevaisės. Įstrigę žalgiriečių gynybos gniaužtuose „Techaso“ žaidėjai nesugebėjo sustabdyti rezultatyvių D.Šalengos, M.Browno ir S.Vene atakų. Kiek vėliau D.Šalenga dėjimu užbaigė spurtą 12:0 (73:59), o vėliau pelnydamas 12-ąjį savo tašką per paskutinį ketvirtį „Žalgirio“ kapitonas įtvirtino pergalę 80:69.

„Žalgiris“: P.Čukinas 16 (5 atk. kam.), Ž.Janavičius 16 (12 atk. kam., 7 rez. perd.), D.Šalenga 16, S.Vene 9 (10 atk. kam.), M.Brownas 7, A.Milaknis 5, P.Butkevičius 4 (6 atk. kam.), M.Pocius 4, A.Juškevičius 3.

„Techasas“: D.Griškėnas 17 (9 atk. kam.), G.Sirutavičius 16, S.Streikus 14 (4/5 trit.), L.Lukoševičius 9.

Komentarai