Žalgiriečiai sutriuškino „Nevėžio“ ekipą (VIDEO) 0

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) devynioliktąją pergalę per 20 žaistų rungtynių iškovojo Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Kauniečiai namuose be Marcuso Browno, Dainiaus Šalengos ir Mirzos Begičiaus 98:66 (21:15, 24:18, 24:19, 29:14) įveikė Kėdainių „Nevėžio“ komandą.

Šią savaitę Kauno sporto halėje žalgiriečiai sužais dar dvejas LKL rungtynes: trečiadienį – su Panevėžio „Techasu“, o penktadienį – su Klaipėdos „Neptūnu“.

Pačioje susitikimo pradžioje krepšį sėkmingiau sekėsi atakuoti svečiams (5:2), tačiau po trijų Aleksandro Čapino rezultatyvių perdavimų Travisui Watsonui, Tadui Klimavičiui ir Martynui Pociui „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 8:5. Du tritaškius įmetę „Nevėžio“ gynėjai vėl buvo išvedę savo ekipą pirmyn (13:12), bet ir toliau naudingai žalgiriečių žaidimui vadovavo A.Čapinas, šįkart pats pelnęs 4 taškus ir atlikęs dar 3 rezultatyvius perdavimus, po kurių M.Pocius pelnė ketvirtąjį ir septintąjį tašką, o Mario Delašas – ketvirtąjį (21:15).

Antrąjį ketvirtį kėdainiškiai pradėjo tikslių atakų banga: Darius Gvezdauskas pataikė du tritaškius iš eilės, Egidijus Dimša įmetė 4 taškus, Darius Šilinskis pridėjo dvitaškį su pražanga ir „Nevėžis“ šiek tiek atsiplėšė – 28:23. Tai gerokai supykdė jaunuosius žalgiriečius: Šarūnas Vasiliauskas ir Povilas Butkevičius pelnė po 4 taškus, o Adas Juškevičius pateisino snaiperio vardą įsmeigdamas tritaškį ir persverdamas rezultatą „Žalgirio“ naudai – 34:33. Per likusias 5 antrojo kėlinio minutes Kėdainių krepšininkai taškų taip ir nepelnė, tuo tarpu šeimininkų gretose nesulaikomas buvo P.Butkevičius. Pasinaudodamas Manto Kalniečio perdavimais jis surinko dar 9 taškus bei įspūdingais blokais nutraukė porą varžovų atakų – 45:33.

„Nevėžio“ įžaidėjo Tomo Rakausko metimai prasidėjus trečiajam kėliniui dukart buvo sumažinę skirtumą iki 10 taškų (35:45, 37:47), bet tai buvo paskutinis svečių pasispardymas. M.Pocius metimu iš vidutinio nuotolio ir galingu prasiveržimu su pražanga pradėjo „Žalgirio“ spurtą, o jį pratęsė įspūdingą atkarpą sužaidęs T.Klimavičius. Po A.Čapino perdavimų Tadas pataikė net tris tolimus metimus ir pridėjo gražų dvitaškį ir, nors E.Dimša bei D.Gvezdauskas taip pat įmetė po tritaškį, kauniečiai įgijo 19 taškų persvarą (63:44). M.Pocius ir A.Čapinas pranašumą buvo padidinę ir iki 23 taškų (67:44), tačiau kėlinio pabaigoje jis šiek tiek sumažėjo – 69:52.

A.Juškevičiaus šūvis vos minant tritaškio liniją ir M.Kalniečio metimas aukšta trajektorija pradėjo ketvirtąjį kėlinį (73:52). Komandinį žaidimą pratęsė M.Delašo ir Š.Vasiliausko taškai, o per paskutines 5 minutes žalgiriečiai tiesiog smaginosi aikštėje: A.Juškevičius pataikė tritaškį, M.Delašas puolime atkovojo kamuolį ir pelnė taškus bei kitoje atakoje pridėjo taiklų tolimą metimą (85:59). Po dar vieno Ado tritaškio, Š.Vasiliauskas nežiūrėdamas pakabino kamuolį P.Butkevičiui, kuris jį įdėjo nenusileisdamas ant žemės. Estafetės lazdelė vėl sugrįžo A.Juškevičiui, kuris įmetė dar du tritaškius, o M.Delašas dėjimu įtvirtino „Žalgirio“ pergalę – 98:66.

„Žalgiris“: A.Juškevičius 17 (5/7 trit.), M.Pocius 16, P.Butkevičius 15 (13 atk. kam., 3 blk., 29 naud.), M.Delašas 16 (7 atk. kam.), T.Klimavičius 13 (3/4 trit.), A.Čapinas 8 (10 rez. perd.), Š.Vasiliauskas 6 (7 atk. kam.), M.Kalnietis 4 (7 rez. perd.), T.Watsonas 4, A.Milaknis 0.

„Nevėžis“: E.Dimša 23 (9 atk. kam.), D.Gvezdauskas 12 (4/9 trit.), P.Beliavičius 11, T.Rakauskas 10.

Rungtynių vaizdo reportažas, trenerių komentarai:

Komentarai