VTB Vieningoji lyga: „Žalgiris“ po permainingos kovos įveikė Lenkijos čempionus (FOTO) 0

VTB Vieningosios lygos devintojo turo rungtynėse trečiadienį Kauno sporto halėje „Žalgiris“ po įdomios, atkaklios ir permainingos kovos palaužė Tomo Pačėso vadovaujamus Lenkijos čempionus Gdynės „Asseco Prokom“ (84:79) ir žengė platų žingsnį kito VTB Vieningosios lygos etapo link.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Dvikovos pradžioje žalgiriečiai ypatingai sėkmingai darbavosi gynyboje, o puolime taip pat nesnaudė. Tai lėmė, jog įpusėjus kėlinukui po Trento Plaistedo ir Artūro Milaknio taškų šeimininkai pirmavo 7:2. Nors po truputį įsižaidė ir „Asseco Prokom“ komanda (8:9), tai labai nepatiko Tadui Klimavičiui, kuris per trumpą laiką du kartus neklydo iš toli, padidindamas pranašumą iki 15:8. Matydamas tokį vaizdą varžovų trenerių štabas netruko sušaukti minutės pertraukėlės, tačiau nepadėjo ir tai – iniciatyvos ėmėsi Travisas Watsonas, po kurio keturių taškų skirtumas išaugo jau iki dviženklio (19:8). Panašiai pirmasis kėlinukas ir baigėsi – 19:10.

Po trumpos pertraukėlės žalgiriečiai vėl rungtyniavo aktyviau ir po taiklių Martyno Pociaus baudų metimų bei A.Milaknio tritaškio atgavo dviženklį pranašumą (24:13). Nepaisant to, lenkai sustoti nesiruošė ir visai netrukus surengę kelis sėkmingus išpuolius aptirpdė skirtumą (23:28). Tada iniciatyvos ėmėsi įžaidėjas DeJuanas Collinsas – gynėjas perėmė kamuolį, greitoje atakoje šį perdavė M.Kalniečiui, kuris ataką užbaigė galingu dėjimu. Netrukus jau pats D.Collinsas pelnė taškus, neklydęs nuo baudų metimų linijos (32:23). Vis tik išlaikyti tokios žaidimo spartos ir disciplinos kauniečiams nepavyko, iki kėlinuko pabaigos likus minutei ekipas skyrė vos vienas dvitaškis – 36:34. Skirtingai nei didžiąją ketvirčio dalį, šį kartą „Žalgiriui“ gynyboje pavyko sužaisti kaip iš natų ir žaibišką išpuolį lengvais taškais baigė M.Pocius (38:34). Tokie skaičiai švieslentėje mirgėjo ir komandoms einant į didžiąją pertrauką.

Permainingai ir įdomiai įvykiai klostėsi ant parketo po didžiosios pertraukos. Kauniečiai greitai atnaujino dviženklį pranašumą, tačiau taiklūs svečių šūviai iš toli neleido „Žalgiriui“ jaustis labai komfortabiliai. Jei ne sėkmingi T.Delininkaičio ir M.Pociaus išpuoliai, rezultatas galėjo būti ir kitoks (53:42). Tiesa, būtent pastarasis vedė Kauno klubą į priekį – po jo dar vieno taiklaus metimo, šį kartą – iš toli, rezultatas buvo 56:45. Lenkai iš karto sukvietė minutės pasitarimą, po kurio surengė nedidelį spurtą ir vėl sušvelnino atsilikimą – 52:57. Pasirodęs ant parketo pražangą išprovokavo ir baudas užtikrintai sumetė Bobanas Marjanovičius (62:55), tačiau šeimininkų gynyboje ir toliau buvo pernelyg daug spragų (62:59). Prieš paskutines dešimt minučių rezultatas buvo 63:59.

Lemiama akistatos dalis prasidėjo varžovų laimėta atkarpa ir perimta iniciatyva (67:63). Vis tik ilgai džiaugtis šiems neteko: P.Jankūnas pelnė keturis taškus, T.Delininkaitis smeigė tritaškį, o halėje susirinkę aistruoliai galėjo vėl kiek lengviau atsikvėpti – 71:70. Antroje kėlinuko pusėje žalgiriečius į priekį vedė P.Jankūnas, tačiau vien jo rezultatyvumo puolime neužteko (77:79). Koją šeimininkams kišo žaidėjų pražangos, net trys krepšininkai gerokai prieš pagrindinio laiko pabaigą susirinko penkias asmenines pražangas. Likus žaisti mažiau nei dvi minutes į priekį komandą ėmė tempti M.Kalnietis, kuris pelnė keturis taškus ir išprovokavo pražangą, už kurią skirtas baudas taip pat sumetė (83:79). Bene nuo svarbiausios varžovų atakos pavyko apsiginti, o aidint finalinei sirenai „Žalgiris“ džiaugėsi pergale rezultatu 84:79.

„Žalgiris“: M.Pocius 19, P.Jankūnas 15, T.Klimavičius 9, M.Kalnietis 8, T.Delininkaitis 7, T.Plaistedas 6, A.Milaknis 6, T.Watsonas 6, D.Collinsas (5 rez. perd.) 6, B.Marjanovičius 2.

Komentarai