P.Jankūno šou Utenoje „Žalgiriui“ atnešė 22-ąją pergalę LKL čempionate (VIDEO) 0

Šeštadienį Kauno „Žalgirio“ komanda iškovojo pergalę Utenoje prieš vietos „Juventus“ ekipą 93:77 (20:16, 18:19, 36:20, 19:22). Nesustabdomas šiame susitikime buvo Paulius Jankūnas, pelnęs 32 taškus ir surinkęs net 43 naudingumo balus.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) 22-ąsias rungtynes iš eilės laimėjusiems žalgiriečiams iki idealaus rezultato pasiekimo reguliariajame sezone liko du mačai. Artimiausias – šį antradienį Kauno sporto halėje su Palangos „Naglio“ komanda.

Mačo pradžia rezultatyvumu neišsiskyrė: po Tado Klimavičiaus ir Trento Plaistedo metimų – lygu 4:4. „Juventus“ kartą pavyko išsiveržti į priekį (6:5), bet Marcusas Brownas įskraidino tritaškį iš krašto, Mantas Kalnietis prasiveržė po krepšiu (10:6), o nuo suolelio pakilę P.Jankūnas, Tomas Delininkaitis ir Bobanas Marjanovičius dar labiau įtvirtino svečių pranašumą – 17:10. Du tritaškius įmetę uteniškiai priartėjo, tačiau po 10 minučių vis tiek pirmavo „Žalgiris“ – 20:16.

Antrojo kėlinio startas buvo identiškas pirmajam. Nors įdėjo T.Plaistedas ir iš toli pataikė T.Klimavičius, bet įpusėjus ketvirčiui rezultatas buvo vos 25:20. Tuomet gražiai derinį „du prieš du“ sužaidė M.Kalnietis ir Omaras Samhanas, P.Jankūnas įmetė atsikovojęs kamuolį, o gynyboje gerai sužaidęs Artūras Milaknis dėjimu padidino persvarą iki 31:22. P.Jankūno dvitaškis su pražanga kuriam laikui leido išsaugoti 9 taškų pranašumą, tačiau šešis taškus pelnius Žydrūnui Urbonui „Juventus“ sumažino atsilikimą iki minimumo (33:34). DeJuano Collinso tolimas dvitaškis ir M.Browno baudos užbaigė pirmąją rungtynių pusę – 38:35.

Po didžiosios pertraukos „Žalgirio“ žaidimas kardinaliai pasikeitė. Komandos kapitonas P.Jankūnas sužaidė įspūdingą atkarpą, kurią pradėjo taikliu tritaškiu ir galingu dėjimu per varžovą. Penkis taškus pridėjo M.Kalnietis, dėjimu pasižymėjo T.Plaistedas, o P.Jankūnui pelnius 11-ąjį tašką per 4 minutes, kauniečiai nutolo nebepavejamai. Spurtą 17:0 užbaigė M.Browno taiklus tritaškis (60:39). Utenos ekipai pavyko nutraukti nerezultatyvių atakų seriją, tačiau kitoje aikštės pusėje įsimėtė T.Delininkaitis, surinkęs 9 taškus. Iš vidutinio nuotolio taip pat pataikė T.Klimavičius ir A.Milaknis, todėl žalgiriečiai pirmavo 74:55.

Paskutiniajame kėlinyje žaidimo tempas kiek apslopo. Uteniškiai pamažu aptirpdė deficitą, bet T.Klimavičiaus dvitaškis ir į aikštę grįžusio P.Jankūno pratęstas šou nepaliko nė minties apie intrigą. Paulius pataikė savo trečiąjį tritaškį, pridėjo dar porą metimų iš po krepšio ir surinkęs 32 taškus galėjo ramiai sėstis poilsio. „Žalgirio“ pergalė pasiekta galutiniu rezultatu 93:77.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 32 (9/10 dvit., 3/3 trit., 5/5 baud., 7 atk. kam., 2 blk.), T.Delininkaitis 13, T.Klimavičius 11 (7 atk. kam.), M.Kalnietis 9 (6 atk. kam.), T.Plaistedas 9, M.Brownas 8, A.Milaknis 4, B.Marjanovičius 3, O.Samhanas 2, D.Collinsas 2.

„Juventus“: Ž.Urbonas 17, A.Adomaitis 15 (7 atk. kam.), G.Matulis 11, M.Prekevičius 10, J.Elvikis 10.


Komentarai