„Caja Laboral“ komanda tiki namų sienomis 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Visuose trijuose frontuose kol kas be kluptelėjimų žengiantis Kauno „Žalgiris“ šiandien pabandys pergalių seriją pratęsti Vitorijoje – baskų žemėje Lietuvos čempionai žais antrąsias Eurolygos rungtynes su vietos „Caja Laboral“ ekipa.

Tikisi įsibėgėti

Nors „Žalgirio“ stovykloje pastarosiomis savaitėmis nemažai nerimauta dėl žaidėjų traumų ir permainų komandos sudėtyje, tai kol kas netrukdė kauniečiams pergalingai žygiuoti tiek šalies čempionate ir VTB Vieningojoje lygoje, tiek Eurolygoje.

„Caja Laboral“ krepšininkams diriguojančiam Juodkalnijos specialistui Duško Ivanovičiui po praėjusios savaitės nesėkmės svečiuose prieš Pirėjo „Olympiacos“ 81:85 dabar – karštos dienos. Patyręs treneris puikiai supranta, kad pralaimėti antrą kartą iš eilės jo ekipa neturi teisės. Kitu atveju gali pasikartoti praėjusių metų fiasko, kai baskų klubas pirmą kartą istorijoje liko už Eurolygos „Top 16“ borto.

Ispanijos pirmenybėse Vitorijos komanda su dviem pergalėmis ir viena nesėkme užima šeštąją poziciją. Sezoną baskai pradėjo nesėkme svečiuose 75:88 prieš Saragosos CAI, tačiau po to namuose sutriuškino Sevilijos „Cajasol“ 90:70, o praėjusį savaitgalį 80:64 varžovų aikštelėje pranoko Las Palmaso „Gran Canarią“.

„Kol kas sezono pradžioje sėkmė ne mūsų pusėje, tačiau tikiu, kad įsibėgėsime. Su „Žalgiriu“ žaisime namuose ir turime laimėti, juolab kad pralaimėjome pirmąją Eurolygos dvikovą“, – kalbėjo D.Ivanovičius.

Rūpesčiai dėl traumų

Jei „Žalgiriui“ pavyktų laimėti Vitorijoje, tai būtų pirmas kartas nuo 2005-ųjų, kai kauniečiai Eurolygos kampaniją pradėjo dviem pergalėmis.

Pirmajame mače su Pirėjo ekipa D.Ivanovičius rėmėsi vos aštuoniais krepšininkais. Dėl traumų negalėjo rungtyniauti vidurio puolėjas Tiboras Pleissas ir įžaidėjas Tayloras Rochestie. Pastarąjį gana sėkmingai pakeitęs prancūzas Thomas Huertelis yra įsitikinęs, kad net ir išretėjusiomis gretomis baskai gali sužeisti „Žalgirį“.

„Traumos niekada nėra gerai, tačiau žinau, kad tai yra šansas tiems krepšininkams, kurie mažiau rungtyniauja. Manau, treneris pasitiki visais vienodai, o tai reiškia, kad belieka stengtis ir pademonstruoti viską, ką sugebame geriausiai“, – galimybe pasireikšti džiaugėsi T.Huertelis.

Vienas „Caja Laboral“ lyderių serbas Nemanja Bjelica yra įsitikinęs, kad jo komandos laukia labai sunkus mūšis.

„Žalgiris“ šiemet labai stiprus ir turi daugybę patyrusių žaidėjų, tokių kaip Rimantas Kaukėnas, broliai Lavrinovičiai, Marko Popovičius ar Paulius Jankūnas. Šią komandą treniruoja gerai žinomas Joanas Plaza. Pirmąjį mačą jie laimėjo triuškinama persvara ir atvyks puikiai nusiteikę. Neabejoju, kad turėsime daug vargo stabdydami jų snaiperius ir greitas atakas“, – prognozavo N.Bjelica.

Strėlės – ir į strategą

Dvikova tarp „Žalgirio“ ir „Caja Laboral“ vyks atnaujintoje Vitorijos „Fernando Buesa“ arenoje. Planuojama, kad daugiau nei 15 tūkst. žiūrovų talpinantys sporto rūmai šį vakarą bus sausakimšai užpildyti, o tradiciškai labai karštai savo numylėtinius palaikantys vietos aistruoliai žalgiriečiams rengia tikrą pragarą.

„Jei sirgaliai mums padės, o mes agresyviai ginsimės ir sėkmingai atakuosime, tuomet galime tikėtis pergalės. Privalome namie laimėti visas dvikovas ir tada nesunkiai pateksime į „Top 16“ etapą“, – sakė N.Bjelica.

Baskų sirgalių strėlės greičiausiai bus nukreiptos ir į „Žalgirio“ strategą J.Plazą. Katalonas jau yra patyręs, ką reiškia vadovauti komandai, žaidžiančiai su „Caja Laboral“. Anksčiau specialistas treniravo Madrido „Real“ ekipą, o Vitorijoje ji itin nemėgstama.

„Neabejoju, kad Vitorijos sirgaliai puikiai mane prisimena, – kalbėjo J.Plaza. – Įsitikinsime tuo, kai žengsime ant parketo. Neabejoju, kad „Fernando Buesa“ arenoje būsiu pasitiktas kurtinančiu švilpimu. Šioje arenoje labai sunku žaisti.“

2010–2011 m. sezono dvikovą Vitorijoje žalgiriečiai laimėjo 92:88, tačiau savo aikštėje nusileido „Caja Laboral“ komandai 89:95.

Vitorijos „Caja Laboral“

Andresas Nočionis Argentina 203 cm puolėjas
Tayloras Rochestie JAV 183 cm gynėjas
Milko Bjelica Serbija 207 cm puolėjas
Edu Sonseca-Hernandezas Ispanija 212 cm vidurio puolėjas
Carlosas Cabezas Ispanija 186 cm gynėjas
Fernando San Emeterio Ispanija 199 cm gynėjas
Tiboras Pleissas Vokietija 213 cm vidurio puolėjas
Thomas Heurtelis Prancūzija 189 cm gynėjas
Bradas Olesonas JAV 191 cm gynėjas
Maciejus Lampe Lenkija 210 cm vidurio puolėjas
Unai Calbarro Ispanija 205 cm puolėjas
Nemanja Bjelica Serbija 209 cm puolėjas
Fabienas Causeuras Prancūzija 195 cm gynėjas

Vyriausiasis treneris Duško Ivanovičius (Juodkalnija)

Komentarai