Eurolygoje sužibėjęs M.Kuzminskas: „Dar nieko nenuveikėme“ 0

Zigmas Jurevičius, www.kaunodiena.lt

Mindaugas Kuzminskas sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių kaip tik tada, kai labiausiai reikėjo. „Žalgirio“ ekipos puolėjas buvo vienas kauniečių spurto iniciatorių 4-ajame kėlinyje ir padėjo parklupdyti Malagos „Unicaja“ 75:63. LKL čempionai beveik po dviejų metų pertraukos įsirašė pirmąją pergalę Eurolygos „Top 16“ etape.

M. Kuzminskas per 18 min. surinko 14 taškų – daugiausia Kauno ekipoje. Puolėjas pataikė 4 iš 8 dvitaškių, 6 iš 6 baudos metimų. Be to, atkovojo 6 kamuolius.

„Prieš rungtynes kalbėjome, kad M.Kuzminskas yra įvaldęs prasiveržimą, atletiškas, todėl turime būti atidūs gindamiesi. Vis dėlto jo vis tiek nesustabdėme“, – pripažino svečių treneris Jasminas Repeša.

„M.Kuzminskas sužaidė puikias rungtynes. Manau, kad Lietuvos krepšinis turi labai gerą vyruką ateičiai“, – dėstė „Žalgirio” strategas Joanas Plaza.

„Dar nieko nepadarėme, bet džiaugiamės pasiekę pergalę“, – kuklinosi M.Kuzminskas.

– Jums asmeniškai šios rungtynės bene geriausios šį sezoną?
– Visada galima geriau. Neįdėjau, neįmečiau tritaškio… Be abejo, laimėjome, o dar tokį svarbų mačą – Eurolygos „Top 16“ etape. Tačiau pagrindiniai nuopelnai turėtų tekti mūsų treneriui. Esu dėkingas jam, kad leido pasireikšti.

– Ar jaučiate, kad rungtynių vertė dabar išaugusi?
– Žinoma, todėl ir buvo tas nervingumas. Nemanau, kad mačas buvo ypatingai gražus žiūrovams. Bet, kaip sakoma, jau geriau negražiai laimėti, nei gražiai pralaimėti.

– Kodėl jūsų žaidimas taip užstrigo 2-ajame kėlinyje?
– Išties, strigo perdavimai, kilo kitų bėdų. Aš tai siečiau su psichologija. Jei būtume laimėję pirmąjį „Top 16“ mačą Atėnuose, galbūt ir mūsų rankos būtų laisvesnės. O dabar labai slėgė įtampa.

– Vis dėlto, nepaisant nervingumo 4-ajame kėlinyje perėmėte iniciatyvą…
– Kai pilna salė žiūrovų daro tokį nežmonišką spaudimą, negali nesukrusti. Aistruoliai ir vėl buvo mūsų šeštasis žaidėjas.

Komentarai