Karjeros mačą sužaidęs M.Kuzminskas – tarp naudingiausių Eurolygos savaitės žaidėjų 0

SportIN.lt inf.

Mindaugas Kuzminskas dar kartą įrodė, kad išaugo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) marškinėlius. Vietiniame čempionate ne pirmą sezoną galingai rungtyniaujantis puolėjas šį sezoną žiba ir Eurolygoje.

Penktadienį jis sužaidė karjeros rungtynes Eurolygoje ir padėjo Kauno „Žalgiriui“ išvykoje 83:67 iškovoti labai svarbią pergalę prieš Malagos „Unicaja“.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidęs M.Kuzminskas šiame mače pagerino keturis karjeros Eurolygoje rekordus – žaidė 23 su puse minutės, pelnė 15 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą. Dar tris rekordus lietuvis pakartojo – puolime ir gynyboje atkovojo po 4 kamuolius bei atliko rezultatyvų perdavimą.

Naudingiausių savaitės Eurolygos krepšininkų sąraše M.Kuzminskas užėmė trečią vietą. Tai taip pat pirmas kartas per puolėjo karjerą.

Pirmą vietą užėmė Maskvos CSKA vidurio puolėjas Nenadas Krstičius – 20 taškų, 4 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 26 naudingumo balai.

Antras liko Atėnų „Panathinaikos“ įžaidėjas Roko Ukičius – 13 taškų, 9 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 22 naudingumo balai.

Priminsime, kad Eurolyga naudingiausius savaitės krepšininkus renka tik iš tų žaidėjų, kurie šventė pergales. Todėl po 23 naudingumo balus surinkę Randalas Falkeris iš Stambulo „Bešiktaš“ ir Paulas Davisas iš Maskvos srities „Khimki“ į jį nepateko.

Komentarai