Berlyne „Žalgiris“ užduso ALBA gynybos gniaužtuose 0

Eurolygos „Top 16“ etapo tryliktajame ture Kauno „Žalgiris“ sužaidė neabejotinai prasčiausias sezono rungtynes. Žalgiriečiai išvykoje pralaimėjo Berlyno ALBA komandai 55:77 (6:14, 15:27, 15:20, 19:16).

„Žalgirio“ gynyba savo krepšį sausą išlaikė pirmąsias puspenktos minutės. Per tą laiką taškus pelnė Darjušas Lavrinovičius, Mario Delašas ir Mindaugas Kuzminskas (6:0), bet po to ir kauniečiai pradėjo strigti puolant varžovų krepšį. Po Deono Thompsono dėjimo ALBA išlygino rezultatą, o du tritaškius pataikę šeimininkų snaiperiai padidino persvarą iki 14:6.

Prasidėjus antrajam kėliniui Berlyno komanda ir toliau naudojosi vaikiškomis „Žalgirio“ klaidomis. Prireikė 9 minučių, kol galiausiai Kšištofas Lavrinovičius taikliu tritaškiu nutraukė tragišką 9 minučių atkarpą (9:21). Po dar kelių nerezultatyvių atakų iš toli pataikė ir Donnie McGrathas, bet dar geriau tritaškius svaidė vokiečiai. Įmetę keturis tolimus metimus iš eilės jie pirmavo 36:12. Nesėkmingų metimų iš po krepšio seriją prasiveržimu nutraukė Rimantas Kaukėnas, tritaškį smeigė M.Delašas, o R.Kaukėnas ir D.Lavrinovičius baudų metimais realizavo varžovų viršytą komandinių pražangų limitą (19:36). Visgi besibaigiant antrajam kėliniui Dashaunas Woodas pataikė septintąjį ALBA tritaškį iš devynių ir šeimininkai buvo priekyje 41:21.

Trečiąjį kėlinį dvitaškiu po R.Kaukėno perdavimo pradėjo D.Lavrinovičius. Vėliau „Žalgiris“ sugebėjo rezultatyviai užbaigti net tris atakas iš eilės, kai tritaškį įmetė Oliveris Lafayette,as, dvitaškį su pražanga pridėjo ir metimą iš vidutinio nuotolio pataikė M.Delašas (31:49). Deja, Berlyno ekipa ir toliau sėkmingai žaidė puolime, pataikydama tiek iš sudėtingų situacijų, tiek po puikiai atliktų derinių . Išnaudodama dar vieną tuščią 4 minučių „Žalgirio“ atkarpą ALBA atsiplėšė 59:31. Per tris paskutines trečiojo kėlinio minutes kauniečiai varžovų puolimą pristabdė, bet patys M.Kuzminsko ir K.Lavrinovičiaus baudų metimais tepelnė 5 taškus. Po 30 minučių žaidimo ALBA pirmavo 61:36.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Adas Juškevičius rezultatyviais perdavimais po krepšiu surado Vytenį Lipkevičių, o prie tritaškio linijos – K.Lavrinovičių. Pats taškus pelnęs A.Juškevičius ir metimą pataisęs K.Lavrinovičius sumažino atsilikimą iki 18 taškų – 45:63. Tačiau šį vakarą Berlyno komandai sekėsi viskas – pirmąjį savo karjeros Eurolygoje tritaškį pataikė vidurio puolėjas Yassinas Idbihi. Įsižaidęs K.Lavrinovičius buvo taiklus iš vidutinio nuotolio. Brolis sumetė ir abi baudas, po vieną pridėjo Robertas Javtokas ir M.Delašas, bet vokiečiai ir toliau dominavo puolant žalgiriečių krepšį – 75:51. Paskutinius taškus „Žalgiriui“ rungtynėse prasiveržimais pelnė D.McGrathas ir A.Juškevičius, tačiau triuškinančią pergalę šventė ALBA – 77:55.

„Žalgiris“: K.Lavrinovičius 15 (5 atk. kam.), M.Delašas 8, M.Kuzminskas 7, D.Lavrinovičius 6, D.McGrathas 5, R.Kaukėnas 4, A.Juškevičius 4, O.Lafayette‘as 3 (3 rez. perd.), V.Lipkevičius 2, R.Javtokas 1 (6 atk. kam.), J.Foote‘as 0.

ALBA: D.Thompsonas 16, D.Byarsas 12, N.Djedvičius 8 (5 atk. kam.), D.Woodas 8, A.Traore 8.

Komentarai