J.Plaza: „Suprantu, koks svarbus krepšinis šiai šaliai, tačiau „Žalgirį“ galima mylėti dar labiau“ 0

Ignas Giedraitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ pergalingai užbaigė Eurolygos sezoną – 90:81 nugalėjo Bambergo „Brose Baskets“. Po mačo kauniečių treneris Joanas Plaza nestokojo geros nuotaikos ir džiaugėsi fantastišku sirgalių palaikymu.

„Noriu ypač padėkoti žmonėms, kurie atėjo į „Žalgirio“ areną. Nors žaidėme rungtynes, kurios nieko nelėmė turnyrinės lentelės prasme, „Žalgirio“ sirgaliai puikiai palaikė komandą. Žinoma, kad visi – tiek mes, komanda, tiek jūs, norėtumėte, kad „Žalgiris“ būtų kovojęs dėl vietos ketvirtfinalyje. Dabar pažiūrėjus matome, kad iki to trūko dviejų pergalių. Turėjome sunkų sezoną ir jį baigėme turėdami teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą.

Su 14 pergalių ir 10 pralaimėjimų kai kurios komandos galbūt pateks į kitą etapą, todėl „Žalgiriui“ trūko tų kelių rungtynių, kurios buvo pralaimėtos vos vienu tašku. Nepadėjo ir aplinkiniai dalykai, vykstantys aplink komandą. Nuo 1999 metų „Žalgiris“ nėra baigęs Eurolygos su teigiamu pergalių ir pralaimėjimų balansu, taip pat nuo 2004-ųjų nebuvo laimėjęs „Top 16” etape išvykoje, taip pat tapome reguliariojo sezono nugalėtojais. Bendrai paėmus visas kamavusias problemas, galima didžiuotis, ką „Žalgiris“ nuveikė šį sezoną.

„Žalgiris“ niekada neverkė, net ir po tų pralaimėjimų minimaliu skirtumu, to nebuvo. Nereikia ieškoti pasiteisinimų, kad vieni žaidėjai paliko komandą, kiti patyrė traumas. Į jų vietas stojo jaunieji žaidėjai – visi, kam patinka krepšinis, turėtų jais didžiuotis. Jeigu būtų buvusi galimybė, būtume įregistravę jaunimo iš „Žalgirio“ dublerių komandos. Niekada neverkiame ir visada reikia būti drąsiems.

Dar yra dvi galimybės gerai užbaigti sezoną VTB Vieningosios lygos bei Lietuvos krepšinio lygos turnyruose. „Žalgiris“ tikrai kovos dėl šių titulų, nepaisant to, kad sudėtis yra gerokai pasikeitusi nuo sezono pradžios. Reikia žaisti protingai ir vieną iš šių titulų tikai iškovosime.

Kalbant konkrečiai apie rungtynes, norėčiau išskirti rezultatyvius perdavimus, kuo anksčiau negalėjome pasigirti ir atkvotus kamuolius puolime – šioje vietoje greičiausiai esame vieni geriausių Eurolygoje. Tai suteikia impulsą tolimesnėms kovoms.

– Kas buvo maloniausia Eurolygoje šį sezoną ir kas labiausiai nuvylė?
– Labiausiai nudžiugino tai, kad „Žalgirio“ jaunimas žaidė ir tai darė gerai. Pernai vienas treneris sakė, kad Mindaugas Kuzminskas nėra vertas vietos antroje Lietuvos rinktinėje, tačiau atvykęs pamačiau, kokį potencialą jis turi. Kai treniravau Ispanijos klubus, mano auklėtiniai buvo krepšininkai, kurie dabar žaidžia aukščiausiu lygiu.

Nuvylė tai, kad negaliu daryti įtakos ir sustabdyti kai kurių problemų. Prieš kelias savaites buvo momentas, kai norėjosi lyg bokse mesti baltą rankšluostį, tada buvo susikaupę daug problemų dėl visokių religinių, finansinių, sveikatos faktorių. Žaidėjai mane įkvėpė nepasiduoti ir tęsti pradėtą darbą, kad ateityje gali būti tik geriau, nes tai, kas įvyko šį sezoną iš blogosios pusės, pasikartoti negali.

Prieš sezoną kai bendravau su vienu iš svarbiausių žaidėjų, jis užsiminė, kad anksčiau „Žalgiris“ į Madridą ar Tel Avivą važiuodavo nusiteikę pralaimėti, todėl džiaugiuosi, kad pavyko krepšininkams įskiepyti, kad galime laimėti. Suprantu, koks svarbus krepšinis šiai šaliai, tačiau „Žalgirį“ galima mylėti dar labiau.

Tuo tarpu „Brose Baskets“ strategas Chrisas Flemingas nenustojo žavėtis Kauno klubo sirgaliais ir palinkėjo sėkmės likusiame sezone.

„Sveikinu „Žalgirio“ trenerius bei žaidėjus su pergale. Jaučiu didelę pagarbą „Žalgirio“ sirgaliams, jie turėjo tikrai sunkų sezoną ir nors šios rungtynės nieko nereiškė, tačiau jie sukūrė puikią atmosferą, su tuo ir noriu pasveikinti. Kalbant apie rungtynes, sunku jas apibendrinti. Viso susitikimo metu buvo bangavimas, tačiau paskutiniajame ketvirtyje 2-3 minučių atkarpą sužaidėme išties blogai, tuo tarpu žalgiriečiai rungtyniavo protingiau ir atsiplėšė. Į savo krepšį praleisti 90 taškų per rungtynes yra per daug ir sunku tikėtis iškovoti pergalę. Linkiu „Žalgiriui“ sėkmės likusiose sezono rungtynėse“, – kalbėjo treneris.

Komentarai