Neįtikėtina atomazga lėmė „Žalgirio“ pergalę prieš turkus (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgiris“ pasiekė neįtikėtiną pergalę Eurolygos devintojo turo rungtynėse. „Žalgirio“ arenoje kauniečiai pelnė tik 3 taškus per ketvirtąjį kėlinį, bet puikiai dirbo gynyboje ir įveikė Stambulo „Anadolu Efes“ komandą 65:63 (16:16, 18:20, 28:16, 3:11). Tai buvo ketvirtoji „Žalgirio“ pergalė Eurolygoje, sutvirtinusi šansus žengti į „Top 16“ etapą.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Svečiai mačą pradėjo dvitaškiu, bet po to 4 atakas iš eilės strigo žalgiriečių gynyboje. Per tą laiką Justinas Dentmonas pelnė 5 taškus, Vytenis Lipkevičius sumetė baudas – 7:2. Skirtumas dar labiau išaugo, kai du antpuolius gražiai užbaigė Robertas Javtokas, o tarp jo metimų tritaškį įterpė J.Dentmonas – 14:5. Po minutės pertraukėlės turkų puolimas atsigavo ir jie ėmė mažinti atsilikimą (10:14). Tuo tarpu žalgiriečiams apmaudžiai nekrito tritaškiai. Po kelių iš krepšio išsisukusių metimų galiausiai Artūras Milaknis prasiveržimu išlygino rezultatą – 16:16.

Antrojo kėlinio pradžioje „Anadolu Efes“ kiek atitrūko – 24:18. Ketvirtąjį tašką tolimu dvitaškiu pelnęs Kšištofas Lavrinovičius, veržliai sužaidęs Kasparas Vecvagaras ir kamuolį puolime pataisęs Paulius Jankūnas švelnino skirtumą – 24:26. Greitojo atakoje sustabdytas Martynas Pocius realizavo baudas, o puikus J.Dentmono žaidimas persvėrė rezultatą. Iš pradžių jis smeigė tritaškį, po to puikiai sužaidė „du prieš du“ su Tadu Klimavičiumi – 31:28. Tritaškį pataikė ir K.Vecvagaras, bet antrąjį kėlinį varžovai iš Stambulo baigė 5 taškais be atsako – 34:36.

Trečiasis kėlinys prasidėjo uraganiniu greičiu. Iš pradžių R.Javtokas dvitaškiu su pražanga ir P.Jankūnas po puolime atkovoto kamuolio lygino santykį (39:39). Netrukus savo žaidimą pajutęs J.Dentmonas vieną po kito įmetė du tritaškius, pakėlusius „Žalgirio“ areną į orą – 45:44. Turkai bandė neatsilikti, bet negalėjo sulaikyti J.Dentmono ir R.Javtoko tandemo. Robertas pelnė 4 taškus, o Justinas pataikė savo šeštąjį tritaškį ir pridėjo prasiveržimą – 54:48. Žalgiriečiai nesustojo ir atrado dar vieną naują lyderį. Po V.Lipkevičiaus reido po krešiu, prabilo K.Vecvagaras. Jis šovė tritaškį ir trečiąjį kėlinį baigė ryžtingu prasiveržimu – 62:52.

Vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui T.Klimavičius padidino „Žalgirio“ persvarą iki 12 taškų (64:52). Tačiau tada kauniečių puolimas tiesiog sustojo. Taškų šeimininkai nepelnė iki pat kėlinio pabaigos. Tiesa, per tą laiką žalgiriečiai tiesiog arė gynyboje ir neleido varžovams persverti rezultato – 62:64. Galiausiai likus žaisti 10 sekundžių, J.Dentmonas pataikė 1 baudą ir nutraukė daugiau nei 9 minutes trukusią sausrą – 65:62. Tik vieną baudą įmetė ir turkai, todėl net ir pelnęs vos 3 taškus per kėlinį „Žalgiris“ šventė itin svarbią pergalę – 65:63.

„Žalgiris“: J.Dentmonas 23 (6/11 trit.), R.Javtokas 11 (10 atk. kam., 2 blk.), K.Vecvagaras 10, T.Klimavičius 5 (8 atk. kam., 2 blk.), K.Lavrinovičius 4, V.Lipkevičius 4, P.Jankūnas 4 (8 atk. kam.), A.Milaknis 2, Š.Jasikevičius 0, M.Kupšas 0.

„Anadolu Efes“: S.Erdenas 14 (13 atk. kam.), S.Hopsonas 13 (11 atk. kam.), J.Gordonas 7, D.Savanovičius 7.

http://www.youtube.com/watch?v=LfMmmqpAT0c

Komentarai