S.Štombergas: „V.Lipkevičiui teks rungtyniauti ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje“ 0

Donatas Šinkūnas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ ekipai praradus kojos pirštą susilaužiusį Paulių Jankūną, treneriai priversti sugalvoti, kaip užpildyti spragą sunkiojo krašto pozicijoje.

Sekmadienio LKL mače su Kėdainių „Nevėžio“ komanda, 24 metų 198 cm ūgio Vytenis Lipkevičius, kaip ir rungtynėse su Maskvos CSKA, kartais turėjo rungtyniauti minėtoje pozicijoje.

Lietuvos čempionų strategas Saulius Štombergas tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino, kad V.Lipkevičių ir toliau laikinai mėgins sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

– Treneri, kokius tikslus kėlėte komandai šio vakaro mače?
– Rungtynėse turėjome savo tikslus. Kėlėme užduotį, kad žaidėjai gerintų savo asmeninius rodiklius. Tai pavyko. Visas rungtynes buvome susikaupę. Gynėmės tikrai neblogai, nors buvo ir ne kokių atkarpų. Vis dėlto varžovai neįmetė daugiau nei 60 taškų, todėl esu patenkintas.

– Kaip vertinate jaunųjų „Žalgirio“ krepšininkų pasirodymą?
– Bandėme žaisti visaip. Pavyzdžiui, vidurio puolėjo pozicijoje žaidė Artūras Gudaitis, o sunkiuoju krašto puolėju žaidė V.Lipkevičius. Galėjome daugiau paspausti varžovus, daugiau keistis. Galėjome taikyti nestandartines gynybos sistemas. Žaidžiant su nestandartinėmis komandomis, kuriose nėra aukštaūgių, toks penketas duoda naudos.

– Kaip keičiasi komandos žaidimas V.Lipkevičiui rungtyniaujant sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje?
– V.Lipkevičiui sunkiojo krašto puolėjo pozicija tikrai nėra įprasta. Tačiau krepšininkas yra judrus, fiziškai stiprus, gali stumdytis ir kovoti dėl vietos po krepšiu. Tai jis parodė rungtynėse su Maskvos CSKA. Dabar nesant P.Jankūnui, bandome V.Lipkevičių daugiau išnaudoti šioje pozicijoje, kadangi kiti komandos aukštaūgiai dar nėra visiškai pasirengę žaisti šioje pozicijoje. Todėl V.Lipkevičių ir toliau bandysime kaip sunkųjį puolėją.

– Kodėl nerungtyniavo Robertas Javtokas?
– R.Javtokas jaučia nugaros skausmus. Jis nėra patyręs sunkių traumų, tačiau šiandien nusprendėme jam suteikti poilsio.

– Ketvirtajame kėlinyje A.Gudaitį išbandėte sunkiojo krašto pozicijoje. Ar galima to tikėtis ir Eurolygoje?
– A.Gudaitis gali žaisti ir sunkiojo krašto, ir vidurio puolėjo pozicijose. Jis – aukštas ir judrus krepšininkas. Dabar tik grįžta po traumų. Be to, jis dar labai jaunas, todėl jam reikia laiko pajusti žaidimo ritmą. A.Gudaičiui nestinga noro ir entuziazmo, todėl jis gali tobulėti ir padėti komandai.

– Ar šiandien esate patenkintas krepšininkų nusiteikimu rungtynėms?
– Visada galima atrasti priekaištų. Nors rezultatas yra geras, mano akis įžvelgia tam tikrų problemų, kurias reikės spręsti treniruotėse, kad tai nesikartotų Eurolygos rungtynėse.

Komentarai