G.Krapikas: „Norite atsikratyti antsvorio – tapkite „Žalgirio“ treneriu“ 0

Zigmas Jurevičius, www.kaunodiena.lt

Šiandien portale kaunodiena.lt lankėsi Kauno „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas. Jis atsakinėjo į klausimus apie auksinį žalgiriečių sezoną, išbandymus, tekusius per pastaruosius metus.

Taip pat treneris papasakojo apie pasirengimą vyrų krepšinio rinktinės stovyklai bei ateities planus.

– Kaip atšventėte titulus? Ar buvote su komanda kur išvykę, ar tik Kaune?
– Po rungtynių apsilankėme Rotušės aikštėje, kur buvome pagerbti ir gausiai susirinkusių sirgalių, ir miesto valdžios. Vėliau nuvykome pavakarieniauti į „Nautilus“ laisvalaikio namus, galiausiai treneriai ir žaidėjai pasiskirstė į grupeles ir šventė toliau. Žodžiu, vakaras buvo įvairus ir smagus. Baigėme, kai buvo jau gerokai prašvitę.

– Kada buvo sunkiausia šį sezoną? Ar nebuvo apmaudu, kai po kelių nesėkmių komanda buvo nušvilpinėjama? Kas padėjo atsitiesti ir pakilti į viršūnę, gal buvo koks pokalbis „po dūšam“?
– Labai nemalonu, kai komandos sirgaliai nušvilpinėja saviškius, bet greičiausiai mes tam duodame pagrindą. Vieni aistruoliai kantresni, kiti mažiau kantrūs. Visada norisi, kad jie mus vertintų atsižvelgdami į galutinius rezultatus. Svarbiausias momentas, mano nuomone, buvo tada, kai pajutau, kad vaikinai patikėjo manimi, tais pakeitimais, kuriuos įvedžiau atėjęs į komandą. Buvo labai svarbu, kad tokie patyrę žaidėjai, kaip Šarūnas Jasikevičius, Robertas Javtokas, Paulius Jankūnas treniruočių metu ir tarp jų drąsiai įvardijo, kas yra blogai, bet darė viską, kad situacija keistųsi, žaidimas gerėtų, o svarbiausia – taptų pergalingas. Ir tai pavyko.

– Man atrodo, kad dabartiniam „Žalgiriui“ labai tiko Justinas Dentmonas. Jis atrodo savanaudis, bet šalia tokių žaidėjų, kurie aukojasi komandiniam žaidimui, labai reikėjo individualaus lyderio. Matyt, Eurolygoje sužibėjęs J.Dentmonas nebeliks Kaune?
– Visą sezoną stabiliai aukštus rezultatus rodęs Justinas tapo įdomus kitiems klubams ir turbūt gavo finansiškai geresnių pasiūlymų, bet mes turime vilties, kad atsiras galimybių jį išlaikyti Kaune.

– Daugelis sirgalių mato tik išorinę trenerio darbo pusę. Parėkauji prie suolelio, pabraižai derinius – ir viskas. Dar kokį interviu duodi. Koks trenerio darbas yra iš tiesų? Ar daug nervų kainuoja?
– Esant šiuolaikiniam informacijos kiekiui, prieš mačus tenka apžvelgti, analizuoti daug medžiagos. O kur dar pasiruošimas treniruotėms ir varžyboms, pačios pratybos ir rungtynės. Jėgų ir nervų reikia labai daug. Apie stresą pasakysiu taip: kas turi antsvorio ir nori geros dietos, tegul tampa „Žalgirio“ treneriu. Tikiuosi, mintį supratote.

– Ar pergalę prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ LKL pusfinalyje pavadintumėte didžiausia jūsų, kaip trenerio, karjeroje? Kaip manote, kas būtų buvę jums, komandai, jei būtumėte suklupę pusfinalyje?
– Ne didžiausia, bet svarbiausia. Ji buvo nepaprastai svarbi psichologine prasme. Pralaimėjimo atveju sezonas teisingai būtų įvardijamas kaip pats nesėkmingiausias istorijoje. Su visomis pasekmėmis.

– Per sezoną pastebimai užaugote kaip treneris: tai rodo savalaikiai keitimai, strategijos pakeitimai rungtynių metu, ir vienas kitas spyris į užpakalį žaidėjams reikiamu momentu. Ar iškovoti nugalėtojų žiedai Jums leis pratęsti kontraktą su „Žalgiriu“. Ką galvojate pasirinkti padėjėju kitam sezonui?
– Dėkui už gerus žodžius. Kaip žmogus aš per metus nepasikeičiau. Labai tikiuosi, kad kaip treneris – patobulėjau. Svarbiausiose LKL rungtynėse gavau nemažai vertingos patirties. Apie ateitį su komandos vadovais nekalbėjau, nes norima palaukti oficialaus uždarymo ir apdovanojimų. Tada kalbėsime dėl mano ateities klube, o tik po to spręstume ir dėl asistentų.

– Ar dar tebeesate tos pačios žavios kaunietės vyras? Ar gausi Jūsų šeima? Ką veikia šeimos nariai?
– Šį komplimentą žmonai perduosiu jau ateinantį savaitgalį, kai susitiksime Vokietijoje, kur gyvena mano šeima. Kitąmet sukaks lygiai 30 metų, kai su ta žavia kauniete esame šeima. Sūnus Gytis – 27-erių. Jis studijuoja Graco universitete verslo administravimo magistrantūroje. Šiuo metu Hamburge jis atlieka praktiką. Dukra Joana, kuriai netrukus bus 26-eri, Frankfurto Goethe universitete baigė teisės studijas ir miesto teisme atlieka dvejų metų rezidentūrą.

Daugiau G.Krapiko atsakymų rasite čia.

Komentarai