Prie „Žalgirio“ prisijungę amerikiečiai pasiruošę tapti lyderiais (VIDEO) 0

Artūras Dijakovskis, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgiris“ sulaukė pirmųjų naujokų. Į Vilniaus oro uostą atvyko praėjusį sezoną Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) rungtyniavę Maalikas Waynsas ir Jamesas Andersonas.

Pasak amerikiečių, „Žalgirį“ jie pasirinko dėl galimybės tobulėti bei išbandyti europietišką krepšinį.

„Girdėjau, kad „Žalgiris“ turi puikias krepšinio tradicijas. Kai atvyksti iš NBA, nori atsidurti puikiame mieste, tokiame, kaip Kaunas. Man šis pasiūlymas patiko, todėl ir jį ir priėmiau“, – sakė M.Waynsas.

Nors J.Andersonas ir turėjo pasiūlymų iš NBA, krepšininkas vis tiek nusprendė neatsisakyti progos prisijungti prie Lietuvos čempionų gretų.

„Kažkoks susidomėjimas lyg ir buvo iš NBA komandų, tačiau nusprendžiau pasirinkti „Žalgirį“. Tiesiog pagalvojau, kad tai yra puiki galimybė prisijungti prie tokio klubo. Noriu įgauti patirties, pajusti kitokį krepšinį ir pamatyti, ar galiu jį žaisti“, – dėstė amerikietis.

Abu krepšininkai pasiryžę tapti „Žalgirio“ lyderiais. Nors 23 metų M.Waynsas praėjusį sezoną Los Andželo „Clippers“ komandoje sužaidė tik du mačus, jo manymu, jis gali tapti komandos vedliu.

„Žaidžiau įvairiose NBA komandose, todėl neabejotinai turiu pakankamai patirties tapti „Žalgirio“ lyderiu“, – sakė krepšininkas.

Tuo metu 25 metų J.Andersonas į „Žalgirį“ atvyksta po geriausio sezono NBA. Filadelfijos „76ers“ atstovavęs lengvasis krašto puolėjas aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 28,3 minutės ir pelnydavo po 10,1 taško.

„Tai yra iššūkis. Mes su Maaliku esame iš JAV, todėl norime parodyti, ko išmokome ten. Tuo pačiu mes patys čia norime išmokti kuo daugiau. Atvykome čia laimėti ir padėti „Žalgiriui“ tapti viena geriausių Europos komandų“, – kalbėjo krepšininkas.

185 cm ūgio įžaidėją M.Waynsą „Žalgiryje“ treniruos ir neseniai krepšininko karjerą baigęs Šarūnas Jasikevičius. Pasak amerikiečio, Šaro pamokos jam bus labai svarbios.

„Tikrai laukiu, kada galėsiu pradėti dirbti su Š.Jasikevičiumi. Esu daug skaitęs apie jį. Žinau, kad jis yra vienas geriausių įžaidėjų, kažkada žaidė NBA. Neabejoju, kad gausiu daug žinių, todėl man tereikės mokytis“, – teigė M.Waynsas.

Komentarai