G.Krapikas: „Džiaugiuosi, kad visi žaidėjai prisidėjo prie pergalės“ 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ klubas iškovojo įspūdingą pergalę Eurolygos antrajame ture, kai 97:63 sutriuškino Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ komandą.

Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas džiaugėsi pasiekta pergale ir tuo, kad visi žaidėjai gavo galimybę pasireikšti Eurolygos mače ir pasaugoti jėgas savaitgalio LKL dvikovai su „Šiauliais“.

„Noriu padėkoti vyrams už gerai atliktą numatytą rungtynių planą, kuris privedė mus prie pirmos pergalės Eurolygoje. Aš džiaugiuosi, kad buvo galimybė Eurolygos rungtynėse duoti pažaisti visiems žaidėjams, nes sekmadienį turime LKL mačą išvykoje. Kiekvienas sąžiningai dirbantis treniruotėse nusipelnė pažaisti. Nebuvo nė vieno, kuris rungtyniavo pernelyg ilgą laiką ir turės pasiteisinimą, kad yra pavargęs“, – kalbėjo specialistas.

Nepaisant pergalės 34 taškų skirtumu, G.Krapikas matė taisytinų dalykų: „Jeigu priešininkas būtų įmetęs 0 taškų, tada neturėčiau priekaištų. Jeigu vietoj 19 atkovotų kamuolių puolime būtų 6 ar 7, laimėtume didesniu skirtumu. Smagu, kad tie varžovų atkovoti kamuoliai nekainavo labai brangiai. Taip pat prastai pradėjome trečiąjį kėlinį, nors per pertrauką akcentavome, kad varžovai labai gerai žaidžia būtent šį ketvirtį. „Nižnij Novgorod“ yra mūsų konkurentai ir taškų skirtumas gali būti svarbus. Ta 34 taškų persvara suteikia ramybę tarpusavio susitikimų santykiui.“

Rusijos komandos strategas Ainaras Bagatskis konstatavo, kad „Žalgiris“ tiesiog buvo stipresnis: „Prieš rungtynes jaudinausi dėl dviejų dalykų: „Žalgiris“ turi daugiau Eurolygos patirties ir sirgalių sukuriamą spaudimą. Abu jie ir atsitiko. Mes pradėjome rungtynes blogai, „Žalgiris“ tuo pasinaudojo ir susikrovė didžiulį pranašumą metimais iš po krepšio. Kai mes tik gynyboje pakeitėme kažką, jie iš karto mesdavo laisvus metimus ir taip rinkdavo taškus. Šį vakarą „Žalgiris“ buvo daug geresnė komanda už mus.“

Komentarai