E.Ulanovas: „Nesame favoritai, nes dar nieko nepasiekėme“ 0

Paulius Garkauskas, www.DELFI.lt

Favoritų vardą reikės įrodyti aikštėje, o pergalę lems gynyba. Tokius esminius faktorius vardija Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Kauniečiai trečiadienį išvyko į Italiją, kur penktadienio vakarą Eurolygos A grupės rungtynėse susitiks su Sasario „Dinamo“ ekipa.

Pirmadienį žalgiriečiai savo arenoje patyrė tikrų tikriausią šaltą dušą, kai stebuklingai po pratęsimo išsigelbėjo rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Rungtynes prieš Panevėžį reiktų priskirti prie darbinių. Taip, deja, atsitinka. Nors labai norėtųsi, kad tokių rungtynių būtų mažiau. Tačiau dabar tai nesvarbu – dabar laukia Eurolygos rungtynės“, – sako „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas.

„Tą mačą jau užmiršome. Visos mintys dabar apie išvyką į Italiją. Išvykstame kiek anksčiau nei įprastai. Yra laiko pasiruošti – manau, viskas bus neblogai“, – sako „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas.

Sasario „Dinamo“ per pirmas ketverias Eurolygos rungtynes nelaimėjo nė karto (0/4) ir yra paskutinė komanda visame turnyre, nepatyrusi pergalės džiaugsmo. Tuo tarpu „Žalgiris (3/1) užima antrą vietą grupėje.

„Laukia rungtynės prieš komandą, kuri iki šiol buvo kiek nuskriausta, nes daugiausiai žaidė rungtynes išvykoje. Dabar jie keletą rungtynių žais namuose ir tikisi padidinti savo pergalių skaičių. Susitiksime su komanda, kuri žymiai labiau akcentuoja savo puolimą, turi labai individualiai stiprių, gerų ir galinčių įmesti žaidėjų. Jie sugebėjo „Real“ komandai įmesti 94 taškus – tai tikrai labai didelis skaičius. Tad eilinė frazė, kad rungtynes laimės gynyba, dar labiau išryškėja. Reikės atlikti tikrai sunkų darbą gynyboje“, – teigia G.Krapikas.

„Negalime net kalbėti apie kažkokį atsipalaidavimą. Tai bus Eurolygos rungtynės, žaisime prieš grėsmingą komandą, kuri žais savo namuose. Labai pavojinga ir gal mums nelabai paranki – meta daug tritaškių, nėra daug aukštų žaidėjų, dominuoja perimetro žaidėjai. Tikrai laukia sunkios rungtynės“, – sako E.Ulanovas.

Nors teks žaisti su grupės autsaideriais, žalgiriečiai džiaugtis neskuba.

„Negalime savęs laikyti favoritais, nes dar nieko nepadarėme. Gal kai baigsis pirmas ratas, jei viskas bus gerai, galėsime šiek tiek atsikvėpti. Bet dabar dar nėra kuo džiaugtis – dar net pirmas ratas nesibaigė“, – įsitikinęs E.Ulanovas.

Kauno „Žalgiris“ ir Sasario „Dinamo“ susitiks penktadienį 21.30 val. Stebėti rungtynes sirgaliai yra kviečiami į „Žalgirio“ arenoje esančią „Žalgirio“ ambasadą.

Komentarai