Oficialiai Eurolygos svetainei G.Krapikas pasakojo apie skirtingų „Žalgirio“ kartų treniravimą 0

Euroleague.net ir DELFI.lt inf.

Trys veteranai, dešimt 25-erių metų amžiaus ar jaunesnių žaidėjų ir tik du krepšininkai, esantys pačiame jėgų žydėjime – tokį kokteilį šiame sezone maišo Kauno „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas. Lietuvos čempionų strategas Eurolygos oficialiai svetainei papasakojo, kaip su šia marga kompanija nukeliavo į „Top 16“ etapą ir laimėjo pirmą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliaraus sezono pusę.

„Turime tokius Eurolygos senbuvius kaip Robertas Javtokas, Paulius Jankūnas ir Darius Songaila, turime daug jaunimo, o per vidurį – tik Jamesas Andersonas ir Artūras Milaknis, kurie dabar yra savo karjeros zenite. Patikėkite, labai paprasta atskirti šias kartas vien pagal tai, ką jos veikia už aikštės ribų: kai jauni vyrukai kartu žaidžia kompiuterinius žaidimus, vyresni tuo metu skaito žurnalus apie automobilius. Bet svarbiausia yra tai, kas vyksta aikštėje, o ten nėra jokio amžiaus skirtumo, tik žmonės, kurie myli šį žaidimą ir mėgsta varžytis“, – aiškina G.Krapikas.

Pasak trenerio, „Žalgiris“ neišgali nusisamdyti daug optimalaus amžiaus žaidėjų, todėl turi ugdyti jaunimą. Bet net ir turint omenyje ribotas finansines galimybes, sezono pradžia, kuomet treneriams teko atsakomybę krauti ant Eurolygoje dar neapšaudytų įžaidėjų Luko Lekavičiaus ir Vaido Kariniausko pečių, buvo neįprasta.

„Šiek tiek rizikavome, bet kitos išeities neturėjome. Laimei, trenerių štabe yra Šarūnas Jasikevičius, kuris išmoko jaunuosius gynėjus daug naudingų dalykų. Tokią pačią užduotį turi ir mūsų veteranai. Man nemažiau svarbios ir jų pamokos jaunimui apie tai, kaip elgtis rūbinėje ir kitur. Pavyzdžiui, R.Javtokas daug bendrauja su Artūru Gudaičiu, mūsų kapitono P.Jankūno žodis taip pat svarus. Aš pats negaliu nuolat būti rūbinėje, bet jaučiu, kad atmosfera ten yra gera. R.Javtokas ir P.Jankūnas žino, ką daro“, – savo talkininkais pasitiki G.Krapikas.

O sutartį, vasarą sudarytą su amerikiečiu J. Andersonu, treneris vadina didžiule sėkme.

„Mums nepaprastai pasisekė, kad turėsime Jamesą visą sezoną. Rudenį jis buvo vienintelis užsienietis komandoje – įsivaizduokite, kaip sunku jo vietoje būtų užeiti į rūbinę, kur 13 ar 14 vaikinų kalbasi lietuviškai! Jamesas galėjo išprotėti, bet jis yra tokia atvira ir pozityvi asmenybė, kad greitai tapo ekipos dalimi. Jamesas yra ne tik absoliutus mūsų lyderis aikštėje, bet ir geras pavyzdys jaunimui už jos ribų“, – legionieriumi, kuriam dabar kompaniją palaiko tautietis Willas Cherry, žavisi „Žalgirio“ vairininkas.

Pilną G.Krapiko tinklaraščio įrašą galite perskaityti atsinaujinusiame oficialiame Eurolygos puslapyje.

Komentarai