Š.Jasikevičius oficialiai pripažintas Eurolygos legenda (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius šiandien prieš kauniečių Eurolygos rungtynes su Madrido „Real“ buvo paskelbtas Eurolygos legenda.

Š.Jasikevičių pasveikino Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis, Kauno meras Andrius Kupčinskas, Eurolygos varžybų direktorius Diego Guillenas, o pagrindinį prizą įteikė kitas legendų atstovas Ramūnas Šiškauskas.

Ceremonijos akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

„Fantastiškas jausmas, ypač atsiimti tą laimėjimą Kaune, matant šeimai. Labai malonu, – po rungtynių kalbėjo Š.Jasikevičius. – Labai noriu padėkoti visiems komandos draugams, su kuriais tiek metų žaidžiau, visiems treneriams, personalui, gydytojams. Visų jų dėka galėjau gauti tokį įvertinimą.“

Prieš jį pasveikinant, arenos kube buvo parodytas Š.Jasikevičiaus pagerbimo vaizdo įrašas, sugraudinęs ir patį buvusį krepšininką, ir tribūnose ceremoniją stebėjusią jo mamą Ritą.

Taip Eurolyga įvertino krepšininką, kuris keturis kartus tapo Eurolygos čempionu su trimis skirtingomis komandomis, o jo atstovaujamos ekipos karaliavo Eurolygoje 2003-2005 metais.

Tapęs čempionu su „Barcelona“ ir Tel Avivo „Maccabi“, Š.Jasikevičius savo ketvirtąjį trofėjų iškovojo 2009 metais su Atėnų „Panathinaikos“ komanda.

Š.Jasikevičius yra antras Eurolygos istorijoje pagal baudų taiklumą (92,3 proc.), penktas pagal atliktus rezultatyvius perdavimus (755), šeštas pagal sužaistas rungtynes (226), aštuntas pagal pelnytus taškus (2343), pataikytus tritaškius (315) ir baudas (548).

Šaras – ketvirtasis krepšininkas, paskelbtas Eurolygos legenda. Iki tol lyga ši titulą suteikė Theodorui Papaloukui, R.Šiškauskui ir Juanui Carlosui Navarro.

Komentarai