Efektingą epizodą sukūręs W.Cherry: „Tegul tai būna pirmoje dešimtuko vietoje!“ (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Willas Cherry ir Kauno „Žalgiris“ pasirinko tinkamiausią laiką surengti efektingiausią sezono ataką. Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei, „Žalgiriui“ pirmaujant dviem taškais ir norint įtvirtinti pergalę, kauniečiai per kelias sekundes sukombinavo pirmos Eurolygos dešimtuko vietos vertą epizodą.

Po netaiklaus Artūro Milaknio metimo Paulius Jankūnas ištraukė kamuolį iš užribio, numesdamas jį ties vidurio linija esančiam A.Milakniui. Šis nenorėdamas pažeisti vidurio linijos taisyklės, ore perdavė kamuolį W.Cherry. „Žalgirio“ įžaidėjas vos po akimirkos pakabino kamuolį Jamesui Andersonui ir pastarasis įdėjo į krepšį nepaisant to, kad šalia buvo du varžovai.

„Tai buvo neįtikėtina, – po dvikovos apie šį epizodą W.Cherry. – Tegul tai būna pirmoje Eurolygos gražiausių epizodų vietoje! Tai įvyko pačiu tinkamiausiu metu.

Tokioje situacijoje yra gerai pataikyti tritaškį arba atlikti tokią ataką. Akies krašteliu pamačiau Jamesą, jis iškėlė ranką, mečiau į tą pusę ir jis sugebėjo įdėti per du varžovus. Tai buvo labai svarbus momentas. Žiūrovai atsigavo, varžovai paėmė minutės pertraukėlę, o emocinė banga buvo mūsų pusėje. Tai padėjo sustabdyti jų paskutinę ataką ir pabaigti rungtynes.“

Kauniečiams apsigynus, uogą ant torto padėjo A.Milaknis, įskraidinęs tritaškį per Bobaną Marjanovičių ir padėjęs tašką rungtynėse – 76:70.

Visgi svarbiausiu rungtynių krepšininku tapo W.Cherry. „Crvena Zvezda“ komandai perėmus iniciatyvą trečiajame kėlinyje ir „Žalgiriui“ niekaip nesugebant pelnyti taškų, W.Cherry priešpaskutinę trečio kėlinio minutę pataikė tritaškį ir atgaivino „Žalgirio“ puolimą.

W.Cherry iki tol buvo pelnęs vos 3 taškus, o „Žalgiris“ trečio kėlinio pradžią pralaimėjo 6:23, taip leisdami varžovams nutolti 46:50.

Visgi pataikęs tritaškį W.Cherry ketvirtajame kėlinyje pridėjo dar 11 taškų, bent porą kartų išmušė kamuolį iš Bobano Marjanovičiaus rankų, o paskutinę dvikovos minutę puikiai perdavė kamuolį J.Andersonui.

„W.Cherry vienareikšmiškai buvo šių rungtynių MVP“, – po dvikovos trumpai reziumavo „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.

Amerikietis per 26 minutes pelnė 17 taškų ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus, o visą ketvirtą kėlinį atžaidė be keitimų.

„Visada buvau metikas, – teigė W.Cherry. – Norėjau būti agresyvus. Prieš rungtynes, be abejo, visi žinojo apie mūsų galimybes žengti toliau, taigi visą savaitę treneriai kalbėjo, kad reikia sezoną namie pabaigti su trenksmu, kad fanai tai prisimintų. Manau, mes tai padarėme. O aš tiesiog bandžiau žaisti gerai.“

Komentarai