Ištikimiausi sirgaliai mėgavosi žalgiriečių draugija (FOTO, VIDEO) 0

Trečiadienį „Žalgirio“ arenos „Bare 11“ Kauno „Žalgirio“ žaidėjai susitiko su ištikimiausiais fanais bei Garbės Klubo nariais. Renginio dalyviai džiaugiasi, jog šis sezonas krepšininkams yra sėkmingas ir tikisi jį užbaigti pergalingai.

Po pirmųjų LKL ketvirtfinalio rungtynių tarp „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“ žalgiriečiai skubėjo susitikti su aistruoliais, kurie kiekvienų rungtynių metu palaiko komandą ir skanduoja komandą palaikančius šūkius. Žaidėjams tokie susitikimai ypatingai svarbūs, nes be palaikymo jiems sunkiau laimėti.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

„Tai yra viena iš svarbiausių dalių mūsų sportiniame gyvenime, nes mes labai priklausom nuo fanų palaikymo. Yra didelis skirtumas, kuomet į rungtynes ateina keli šimtai ir kai ateina virš 10 tūkst., todėl tiek aš, tiek visi žaidėjai į tokius susitikimus žiūrime labai rimtai. Kai ateina pora šimtų sirgalių, atrodo, jog yra treniruotė ir labai sunku priversti žaidėjus dirbti ir pradedame kalbėti, kad trūksta motyvacijos“, – kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Komandos vedlys pasakojo, jog lietuviams nors ir svarbus sirgalių palaikymas, tačiau jie prie to yra daugiau pripratę, nei legionieriai, tačiau ir komandos žaidėjams iš užsienio aistruolių palaikymas palieka ypatingą įspūdį. Štai, pavyzdžiui, kai „Žalgiris“ šį sezoną žaidė Kauno sporto halėje, komandos legionierius Jamesas Andersonas pirmą kartą rungtyniavo šioje erdvėje. Treneris pasakoja, jog tos rungtynės žaidėjui buvo vienos iš geriausių, nes ta pati atmosfera bei adrenalinas nunešė į geriausius rezultatus.

Tuo tarpu ir „Žalgirio“ palaikymo komandai svarbu kartas nuo karto susitikti su žaidėjais ir pakalbėti apie rūpimus klausimus. Sirgaliai džiaugiasi Kauno krepšinio komandos pasiekimais ir tikisi, jog sezoną užbaigs su taurėmis rankose.

„Kol kas visi tikslai įgyvendinti. Pasirodyta pagal galimybes. Iš esmės viskas teigiamai, kai esame su tokiu apkarpytu biudžetu. Žinoma, komandą kamuoja traumos, tai tokios yra problemėlės ir laukiant finalo, tikimės, kad visos traumos pasibaigs ir pagrindiniu sąstatu turėtumėme laimėti ir patį finalą“, – kalbėjo vienas seniausiai komandą palaikančių fanų Giedrius Šlikas.

Vakaro metu sirgaliai palavino smegenų vingius atsakinėdami į paruoštus viktorinos klausimus apie „Žalgirį“. Be to, patys aistruoliai įteikė žaidėjams šešias nominacijas.

Apdovanojimas „Sezono šuolis“ atiteko krepšininkui Lukui Lekavičiui, „Komandos iškalbingiausiu“ išrinktas Willas Cherry, „Sezono dėjimas“ sirgalių nuomone atiteko Artūrui Gudaičiui, „Paskutinės sekundės didvyris“, išgelbėjęs rungtynes – J.Andersonas. Už ištikimybę „Žalgiriui“ apdovanotas treneris G.Krapikas bei komandos kapitonas Paulius Jankūnas. Paskutinė nominacija „Tribūnos mėgstamiausias“ atiteko Artūrui Milakniui.

Komentarai