LKL pusfinalį su „Juventus“ žalgiriečiai pradės Kauno sporto halėje 0

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atkrintamosios varžybos šį sezoną užsuks į Kauno sporto halę. Būtent čia trečiadienį, gegužės 13 d., prasidės LKL pusfinalio serija tarp Kauno „Žalgirio“ ir Utenos „Juventus“ krepšininkų.

Jei varžovų ketvirtfinalio serija būtų pasibaigusi greičiau, LKL pusfinalis būtų prasidėjęs diena anksčiau „Žalgirio“ arenoje. Tačiau dabar kauniečiams teks laikinai palikti „Žalgirio“ areną, kurioje vyks pasiruošimas tarptautinei medžioklės, žūklės ir aktyvaus laisvalaikio parodai „Hunting Horn“.

Kaip įprasta į rungtynes nemokamai galės patekti „Žalgirio“ sezono abonementų savininkai, arenos „Audi“ klubo nariai bei „Žalgirio“ arenos ložių nuomininkai. Bilietai į pirmąsias pusfinalio rungtynes kainuoja 5 eurus, o nuolaidų sulauks moksleiviai, studentai ir senjorai (20 proc.) bei „Žalgirio“ Garbės Klubo nariai (30 proc.). Bilietų skaičius – ribotas.

Šį sezoną LKL pusfinalio serija tęsis iki trijų pergalių. Antrasis mačas šeštadienį įvyks Utenoje, o trečiosios rungtynės gegužės 19 d. bus žaidžiamos „Žalgirio“ arenoje.

Nors uteniškiai tik trečią kartą LKL istorijoje patenka į pusfinalį, iš anksto sudėti ginklų jie neketina. Šį sezoną jie jau gali pasigirti pergale prieš „Žalgirį“ išvykoje, todėl neabejotinai pabandys pakartoti sėkmę ir dar kartą.

Kauniečiai į LKL pusfinalį žengė tiesiausiu keliu. Ketvirtfinalyje Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa buvo sutriuškinta namų aikštėje 91:69 ir 99:60, o svečiuose buvo iškovota kuklesnė pergalė 73:67.

Tuo tarpu Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ketvirtfinalio mūšiai klostėsi pagal neįtikėtiną scenarijų. Šioje serijoje prireikė visų penkerių rungtynių, kuriose pergales šventė vien svečiuose žaidusios komandos. Lemiamoje dvikovoje „Juventus“ triumfavo 69:61 ir išsikovojo teisę pusfinalyje susitikti su Lietuvos čempionais.

Būtent išsitęsusi serija tarp uteniškių ir pasvaliečių lėmė, kad pirmosios pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos sporto halėje.

Šiame sezone žalgiriečiai Kauno sporto halėje jau žaidė. Lapkričio mėnesį čia vyko Eurolygos rungtynės su Kazanės „Unics“ komanda, kurias laimėjo kauniečiai.

Komentarai