„Žalgiris“ – vienas daugiausiai į Europos čempionatą krepšininkų delegavusių klubų 0

Lukas Malinauskas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ komanda – viena daugiausiai Europos čempionate krepšininkų turėsiančių ekipų tarp Eurolygos dalyvių. Po tinklalapio „BasketNews.lt“ atliktos analizės tapo aišku, jog šiame turnyre kovos net septyni kitą sezoną Lietuvos čempionų garbę ginsiantys žalgiriečiai.

Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas ir Renaldas Seibutis vilkės Lietuvos rinktinės marškinėlius, o Kasparas Vecvagaras ir Siimas-Sanderis Vene atstovaus atitinkamai Latvijos ir Estijos nacionalinėms komandoms.

„Žalgiris“ minimaliai nusileido tik Stambulo „Fenerbahce“ klubui, kurio net aštuoni krepšininkai – Bobby Dixonas, Melihas Mahmutoglu, Barišas Hersekas (visi Turkijos rinktinėje), Kostas Sloukas (Graikija), Luigi Datome (Italija), Janas Vesely (Čekija), Bogdanas Bogdanovičius ir Nikola Kaliničius (Serbija) – rungtyniaus Senojo žemyno pirmenybėse.

Trečiąją vietą pasidalijo dvi komandos – Pirėjo „Olympiacos“ ir Madrido „Real“. Jos savo sudėtyje turi po šešis žaidėjus, kurie atstovaus savo šalims Europos čempionate.

Iš visų 24 komandų, kitą sezoną startuosiančių Eurolygoje, į nacionalines ekipas patekusių žaidėjų neturi tik Izmiro „Karsiyaka“ ir Strasbūro IG klubai.

Komentarai