„Lietuvos energija“ ir toliau rems Kauno „Žalgirį“ 0

2014 m. įsteigtas energetikos įmonių grupės „Lietuvos energija“ paramos fondas jau antrus metus iš eilės įvertino Kauno „Žalgirio“ reikšmingą indėlį į visuomenės užimtumą ir socialinę atsakomybę. Siekiant apjungti ir koordinuoti visų grupės įmonių teikiamą paramą visuomenei reikšmingiems projektams, iniciatyvoms bei veikloms, šiais metais, išnagrinėjęs 90 pateiktų paraiškų, fondas paramą paskirstė 19 projektų, tarp kurių pateko ir Kauno „Žalgiris“.

Prioritetinės sritys nacionaliniu lygiu 2015 m. buvo praplėstos. Atsižvelgdama į „Lietuvos energijos“ įmonių grupės vertybes – atsakomybę, bendradarbiavimą ir rezultatą – fondo valdyba ir taryba prie sporto bei kultūros sektorių įtraukė ir onkologinėmis ligomis sergančių vaikų rėmimą.

Iki 80 proc. viso paramai skiriamo Lietuvos energijos paramos fondui skiriamo biudžeto buvo padalinta nacionaliniams sporto (išskyrus ekstremalų ir padidintos rizikos sportą), meno, kultūros, mokslo, socialiniams projektams, projektams ar veikloms, akcentuojančioms ir skatinančioms valstybei svarbius dalykus, atitinkančioms nustatytus paramos skyrimo kriterijus.

Kauno „Žalgirio“ ir „Lietuvos energijos“ partnerystė praėjusį sezoną padovanojo ne vieną nepamirštamą akimirką sporto gerbėjams. Lietuvos čempionai pavasarį lankėsi Elektrėnų savivaldybės viešojoje bibliotekoje, kur dalyvavo jaukioje diskusijoje kartu su Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulininkais. Renginyje susirinkusieji gerbėjai turėjo progą išgirsti įdomias ir įkvepiančias istorijas apie profesionalaus sportininko kasdienybę, kelią į pergales, traumas, praradimus ir pasiekimus, rodomas pavyzdys visuomenei.

„Lietuvos energijos“ logotipu pažymėtais marškinėliais vilki ir Eurolygos inicijuojamo projekto, kuriame aktyviai dalyvauja Kauno „Žalgiris“, auklėtiniai – Kauno berniukų socializacijos centro paaugliai. Vaikai nenustygsta vietoje laukdami užsiėmimų su krepšininkais ir komandos atstovais, nes turi progą vilkėti marškinėlius, primenančius pagrindinės komandos aprangą, su kuria krepšinio aikštelėje jaučiasi itin gyvybingi.

Be Lietuvos čempionų, paramą iš fondo gavo ir kiti paraiškų tiekėjai, atitinkantys nacionalinio lygmens kriterijų: paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ projektas „Šeimos namučiai“, Lietuvos neįgaliųjų sporto federacija, Š.Marčiulionio krepšinio akademija, Šv. Kristoforo kamerinis orkestras bei Baltijos pažangių technologijų institutas.

Komentarai