G.Krapikas: „Kai susitvarkėme su problemomis, pergalė tapo mūsų“ 0

Donatas Urbonas, 24sek.lt

Kai Kauno „Žalgiris“ trečiojo kėlinio pabaigoje atsiliko 11 taškų ir Zielona Guros „Stelmet“ jau uodė pergalę Eurolygos starte, „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas nepanikavo. Jis žinojo, kad tik jei pavyks išspręsti tas dvi ydas, kurios smukdė komandą tris kėlinius, „Žalgiris“ nugalės. Taisyklė pasitvirtino – Lietuvos čempionai išnešė sveiką kailį iš Lenkijos 66:62.

„Eilinį kartą pasitvirtino taisyklė, kad kietose rungtynėse kieta gynyba lemia rungtynių baigtį. Kai tik susitvarkėme su varžovų puolime atkovotų kamuolių ir žioplų klaidų problema, pelnytai laimėjome“, – po rungtynių pasakojo G.Krapikas.

– Kodėl rungtynės buvo tokios sunkios? Vis dėlto varžovai trečiojo kėlinio pabaigoje pirmavo 11 taškų skirtumu.
– Manau, kad visos pirmosios rungtynės, ypač – išvykoje, nesvarbu, prieš kokią komandą, nėra paprastos. Jaučiasi ta nervinė įtampa. Be to, patys davėme varžovams galimybę pirmauti, nes tiesiog nenusiimdavome kamuolių po savuoju krepšiu ir pridarydavome žioplų klaidų.

Poziciniame žaidime problemų neturėjome. Tik su varžovų atkovotais kamuoliais. Kai viską sutvarkėme, nuosekliai eidami į priekį ir gerai gindamiesi, laimėjome.

– Atsiliekant dviženkliu skirtumu svečiuose labai lengva tiesiog palūžti. Kaip atsilaikėte?
– Mūsų suolas nepanikavo. Tiesiog turėjome įvykdyti savo planą. Tik trukdė tie neatkovoti kamuoliai. Juk tai padaryti turėtų būti lengviau, nei apsiginti vienas prieš vieną. Manau, kad mačo pabaigoje dar daug ką lėmė patirtis, kurią žaidėjai į „Žalgirį“ atsinešė iš rinktinių ir aukščiausio lygio klubų.

– „Žalgirio“ naujokai Olivier Hanlanas ir Brockas Motumas rungtynių pabaigoje, atrodė, išnešė komandai sveiką kailį.​
– Ne be reikalo šiandien B.Motumo gimtadienis (spalio 16 d. australas minėjo 25-ąjį gimtadienį). Jis tikrai parodė gimtadienišką žaidimą, pelnydamas svarbių taškų ir efektingai pataisydamas netaiklų metimą. Abu mūsų užsieniečiai buvo pastebimi ir labai aktyvūs.

Nereikia pamiršti P.Jankūno, kuris kovėsi kaip liūtas. Daug vyrų nusipelno gerų žodžių. Vien už kietą žaidimą. Rungtynės gal nebuvo akiai gražios, bet labai įtemptos, o tokių Eurolygoje bus daug.

Komentarai