G.Krapikas: „Laimėtos rungtynės suteiks pasitikėjimo komandai“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgiris“ pirmame „Tete-a-Tete Casino – LKL“ čempionato lyderių mūšyje su didesnėmis problemomis nesusidūrė. Didžiąją rungtynių dalį dominavę šalies čempionai savų sirgalių akivaizdoje susitvarkė su Vilniaus „Lietuvos ryto“ pasipriešinimu.

Po mačo abiejų komandų strategai sutiko, jog akistata yra svarbi didžiosioms šalies komandoms. Anot Gintaro Krapiko, ši pergalė jo auklėtiniams suteiks pasitikėjimo tolimesnėms kovoms.

„Galvoju, kad tokios dviejų stipriausių Lietuvos komandų rungtynės yra įvykis ir smagu, kad tą pirmą susitikimą mes laimėjome. Netekome ir trečio žaidėjo (Roberto Javtoko), bet per vieną treniruotę žaidėjai įsisavino tai, ką norėjome pakeisti. Bent jau rungtynių pradžioje ar didesnėje pusėje tai neblogai sekėsi. Laimėtos rungtynės suteiks pasitikėjimo komandai“, – po mačo kalbėjo G.Krapikas.

Į kovą su vilniečiais „Žalgiris“ turėjo stoti praėjus vos porai dienų nuo sudėtingos Eurolygos akistatos su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubu. Pasak žalgiriečių vairininko, įtemptas tvarkaraštis negali būti pasiteisinimas.

„Džiaugiuosi, kad vyrai supranta, kad nelengvas tvarkaraštis negali būti pasiteisinimas. Būtų priežastis, jeigu jie sakytų kad daug emocijų išnaudojome penktadienį, bet tai nebūtų pasiteisinimas.

Susikovė visi, kurie buvo aikštėje. Ir Lukas Lekavičius stipriai padėjo. Ianas Vougioukas neleido Antanui Kavaliauskui lengvai dirbti po krepšiu. Komandos kapitonas Paulius Jankūnas parodė, kad jis yra didžiulis faktorius“, – teigė strategas.

„Lietuvos ryto“ ekipa pirmoje rungtynių pusėje dažnai strigo varžovų gynyboje, o savo taškų sąskaitą Marcelo Nicolos auklėtiniai atidarė tik po 9:0 laimėtos aikštelės šeimininkų atkarpos. Šią savo krepšininkų problemą akcentavo ir pats sostinės klubo strategas.

„Rungtynių pradžioje nesugebėjome užpulti, dėl to tapome nervingi ir patekome į bėdą. Todėl ir žaidėme skubėdami, o antrame kėlinyje varžovams leidome žaisti lengvai ir laisvai. Antrą rungtynių pusę kiek geriau gynėmės ir mačo pabaigoje sugebėjome kiek sumažinti atsilikimą. Visgi turime tęsti darbą, kad toliau tobulėtume“, – sakė argentinietis.

Komentarai