G.Krapikas su sirgalių pagalba tikisi nutraukti Barselonos prakeiksmą 0

Donatas Urbonas, 24 sek.lt

Devynis kartus „FC Barcelona“ krepšinio komanda viešėjo Kaune ir devynis kartus grįžo namo su pergale. To paties tikslo vedami ispanai penktadienį lankysis „Žalgirio“ arenoje. Bet Gintaras Krapikas su komanda pasirengęs nutraukti katalonų šeimininkavimą Kaune.

Bilietus į „Žalgiris“ – „FC Barcelona“ rungtynes galima įsigyti internetu ir „Žalgirio“ arenos kasoje.

„FC Barcelona“ – pažeidžiama. Jau pirmajame ture Barselonos krepšininkai patyrė sensacingą pralaimėjimą – krito Izmire 62:71. Tačiau nuo to laiko „granatiniai“ nepralaimėjo nei Eurolygoje, nei Ispanijoje.

„Tai buvo pirmosios Eurolygos sezono rungtynės. Naujai surinkta komanda dar nebuvo radusi tarpusavio supratimo. Dvi kitos rungtynės buvo laimėtos. Nors ir su „Stelmet“ nebuvo lengva, bet trečiajame mače su „Panathinaikos“ Barselona parodė savo galimą jėgą ir labai lengvai įveikė priešininką. Atrodo, kad jie palengva jau randa tokį žaidimą, kokio ir tikimasi“, – Kaune ketvirtadienio rytą pasakojo Gintaras Krapikas.

Į „Žalgirio“ areną ispanai atvyksta savaitgalį nušlavę nuo žemės paviršiaus „Gipuzkoa“ klubą 97:61.

„Žalgirio“ treneris turi planą, kaip nukenksminti „FC Barcelona“ bombas. Jį įgyvendinti gali padėti ir sausakimša arena.

Didžiulis palaikymas prideda teigiamų emocijų ir stumia žaidėjus į priekį. Tai kartais padeda pamiršti nedideles traumas ar nuovargį. Planuojame rimtą mūšį.

„Kaip ir jie, mes irgi turime savų ginklų. Tikiuosi, jie suveiks. Gali būti, kad „Žalgirio“ arena bus sausakimša. To labai laukiame. Didžiulis palaikymas prideda teigiamų emocijų ir stumia žaidėjus į priekį. Tai kartais padeda pamiršti nedideles traumas ar nuovargį. Planuojame rimtą mūšį“, – tikino G.Krapikas.

Barselona atvyksta gerokai pasikeitusi vasarą, tačiau ne ką mažiau pavojinga. Xavi Pascualis nubraižė pernykštį krepšinio modelį, kuris toliau neša katalonams pergales.

G.Krapikas kalbėjo apie svarbiausias „Žalgirio“ užduotis penktadienį: „Turime planą, bet jį dar reikia įgyvendinti. „FC Barcelona“ labai stipriai pasikeitė, bet kadangi liko tas pats treneris, katalonai žaidžia labai panašiai: labai greitai ne tik greitose atakose, bet ir poziciniame žaidime.

Gynėjai daug bėga, kad išmestų laisvus metimus. Mūsų vyrų laukia didelė užduotis tai sustabdyti ir kuo labiau apsunkinti ispanų metimus“.

Komentarai