„Žalgirio“ kapitonas P.Jankūnas prisidėjo prie prevencinės akcijos prieš rūkymą 0

Pirmadienį Kaune startavo prevencinė akcija „Būk nerūkymo ambasadorius savo mokykloje“, prie kurios prisidėjo ir Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

Kauno miesto savivaldybė kartu su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriumi ir Visuomenės sveikatos biuru inicijavo prevencinę akciją prieš rūkymą nepilnamečių tarpe.

Informacinės akcijos metu lapkričio 9-13 dienomis yra lankomasi dešimtyje Kauno miesto bendrojo lavinimo mokyklų ir bendraujama su moksleiviais apie rūkymo žalą žmogaus sveikatai. Moksleiviai yra kviečiami tapti savotiškais nerūkymo ambasadoriais savo draugų tarpe ir skleisti bei puoselėti sveikos gyvensenos idėjas.

Akcijos savaitė prasidėjo apsilankymu Kauno „Aušros“ gimnazijoje, kur ilgosios pertraukos metu buvo bendraujama su moksleiviais, dalinami lankstinukai apie rūkymo žalą, atsakoma į rūpimus klausimus.

Gimnazijos moksleivius atsispirti tabako dūmams ragino ir Kauno „Žalgirio“ kapitonas P.Jankūnas. Moksleiviams tai buvo staigmena – prie krepšininko nusidriekė eilutė norinčiųjų nusifotografuoti su sportininku.

Žinomo žaidėjo atvykimas į mokyklą sukėlė susidomėjimą ir pačia akcija – moksleiviai atkreipė dėmesį į aktualią rūkymo temą, kai kurie išreiškė susirūpinimą, kad rūko jų tėvai, arba pasidalino savo turimomis žiniomis apie kenksmingą elektroninių cigarečių poveikį.

Akciją planuojama kartoti ir ateityje, apsilankant ir kitose Kauno bendrojo lavinimo mokyklose.

Komentarai