G.Krapikas: „Komplimentai vyrams – jie įvykdė sudarytą rungtynių planą“ 0

Gabrielė Miknevičiūtė, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ komanda dar kartą įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“. Po karšto mačo, kuriame netrūko nei techninių, nei nesportinių pražangų, „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas teigė, jog tokios rungtynės ir turi vykti tarp lyderiaujančių ekipų.

„Pasakysiu atvirai: buvo smagu žaisti didelėje arenoje, kur ir pridera žaisti tokį mačą. Didelėje arenoje yra tokia atmosfera, kuri turi būti tarp dviejų pirmaujančių LKL komandų. Buvo neramu prieš mačą, nes yra sunku, kai varžovai keičia trenerį. Nežinai, ko tikėtis, kam ruoštis. Dideli komplimentai vyrams, kad dengiant žaidėjus jie įvykdė sudarytą rungtynių planą, nors ir su mažais pakeitimais“, – kalbėjo G.Krapikas.

– Ar trenerį pakeitęs „Lietuvos rytas“ pateikė kokių staigmenų?
– Žinome, kokie žaidėjai rungtyniauja toje komandoje, ką jie gali. Paprastai atakos baigiasi deriniais vienas prieš vieną arba du prieš du. Atlikome neblogą darbą. Reguliariajame sezone lieka žaisti du kartus, tad nenoriu gilintis į smulkmenas. Manau, kad vilniečiai dar stabilizuos savo žaidimą ir atrodys dar geriau.

– Kodėl šiose rungtynėse nežaidė Martynas Pocius?
– Ačiū Dievui, jam nieko nenutiko. Žaisti buvo pasiruošę visi, tačiau čia buvo ne tas mačas, kuriame galėčiau rotuoti visus dvylika žaidėjų. Šiandien Kasparo ir Martyno tiesiog neprireikė. Juolab nuostabiai žaidė Olivier Hanlanas, kuris buvo mūsų puolimo lyderis. Tuo pačiu nepamiršome ir savo kozirio – geros gynybos: „Lietuvos rytui“ neleidome įmesti net 70 taškų, kai jų vidurkis yra gerokai aukštesnis.

– Šiose rungtynėse netrūko kietos kovos, tad mačo pradžioje kelis kartus bandėte diskutuoti su teisėjais.
– Kiekvienas dirba savo darbą, apeliuoju į teisėjus, nes noriu žinoti, kiek kontakto jie duos. Ianui buvo truputį neįprasta, kad arbitrai duoda tiek kontakto, tad jis truputį išsimušė iš vėžių. Bet kontaktas nėra blogai. Grandų kovos niekada nebūna be kontakto.

– Ar „Lietuvos ryto“ žaidimo braižas pakito, kai pasikeitė treneris?
– Per dvi treniruotės niekas nesikeičia. Kitaip niekas nesamdytų trenerių dar prieš sezoną ir nemokėtų jiems didelių pinigų.

Komentarai