G.Krapikas: „Išskirčiau visą gerą komandos darbą“ 0

Donatas Urbonas, 24sek.lt

„Lietuva! Lietuva!“ – Barselonos „Palau Blaugrana“ arenoje aidėjo lietuviškos skanduotės. Xavi Pascualis su nerimu vis žvilgčiojo į švieslentę ir audringai šaukė tai ant teisėjų, tai ant savo auklėtinių. „Žalgiris“ užklupo varžovus taip, kaip juos pasaloje pagavo Atėnuose ir Krasnodare. O šaltas dušas gerokai sutrikdė tituluotąją „FC Barcelona“ ekipą – po 11 metų pertraukos „Žalgiris“ triumfuoja prieš katalonus 92:88.

Šarūnas Jasikevičius išsišiepęs apsikabino Gintarą Krapiką ir pasveikino su fantastiška pergale. Šaras gavo neeilinę dovanėlę – fantastišką žalgiriečių pergalę mylimos komandos tvirtovėje.

„Manau, kad padarėme tai, ką planavome. Buvome labai agresyvūs ir buvome pasiruošę „FC Barcelona“ žaidimui. Pasimokėme iš skaudžių pamokų, kurias gavome prieš „Top 16” etapą“, – po rungtynių sakė į pergalę „Žalgirį“ atvedęs treneris G.Krapikas.

– Fantastiškos rungtynės. Kas lėmė pergalę? – 24sek.lt po triumfo susisiekė su G.Krapiku.
– Jei būtų tokios rungtynės, kai dar nebūtume užsitikrinę vietos „Top 16” ir galėtume taip sužaisti išvykoje… Nėra paprasta nugalėti tokią komandą svečiuose. Vyrai parodė, kad galime padaryti išvadas. Tikiuosi, kad tai nebuvo vienadienė sensacija. Noriu tikėti, kad tai ženklai, kad išvykoje galime kautis. Juolab, artėja „Top 16“, kur tikrai visos komandos bus labai galingos.

– Akivaizdu, kad gerą natą rungtynėms davė puikus pirmasis kėlinys (27:16). Kas lėmė tokį galingą startą?
– Mano pagrindinis šių rungtynių tikslas buvo laimėti pirmąjį kėlinį ir per jį išsikrauti kiek įmanoma daugiau (Šypsosi.). Kai taip laimėjome pirmąjį, nesinorėjo sustoti. Rungtynės buvo neblogos. Bet nesinori pervertinti pergalės. Kita vertus, laimėti prieš „FC Barcelona“ nėra paprasta. Smagu, kad parodėme kažkokius požymius ir pasimokėme iš skaudžių pamokų.

– „Žalgiris“ sužaidė rezultatyviausias rungtynes šį sezoną. Kas šį vakarą buvo kitaip?
– Tą darėme jau keletą pastarųjų rungtynių. Ne deriniai, o žaidėjų energija viską lėmė. Visada sakau, kad nėra gerų ar blogų derinių. Svarbiausia jų atlikimas ir žaidėjų noras juos kokybiškai greitai įgyvendinti. Mums tai pavyko.

– Kaip atsilaikėte, kai „FC Barcelona“ buvo priartėjusi vienu tašku?
– Svarbiausia, kad nesustojome ir nesistengėme laikyti rezultato. Norėjome būti pikti, apsigynėme. Nepraradome noro pulti ir išlikome agresyvūs.

– Buvo daug išskirtinių pasirodymų: Mantas Kalnietis, Martynas Pocius, Olivier Hanlanas, Robertas Javtokas… Kas šios pergalės MVP?
– Nėra vieno. Išskirčiau visą gerą komandos darbą.

Komentarai