I.Vougioukas: „Rungtynės buvo pralaimėtos pirmame kėlinyje“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Mačą starto penkete pradėjęs ir 13 taškų pelnęs Ianas Vougioukas buvo naudingiausias Kauno „Žalgirio“ gretose, tačiau tai mažai jį guodė. Kauniečiai 68:89 nusileido Vitorijos „Laboral Kutxa“ ir nesėkmingai pradėjo „Top 16“ etapą.

Po dvikovos I.Vougioukas teigė, kad jo ekipa rungtynes pralaimėjo jau pirmajame kėlinyje.

„Laboral Kutxa“ yra viena geriausiai puolančių komandų ir mačo pradžioje jie tai parodė. Metimai iš baudos aikštelės, iš tolimesnių distancijų – jiems viskas veikė. Jie buvo labai agresyvūs ir gynyboje, – po dvikovos kalbėjo I.Vougioukas. – Vėliau juos pasivijome iki maždaug 10 taškų, bet manau, kad išeikvojome per daug energijos ir rungtynės iš esmės buvo pralaimėtos pirmame kėlinyje.“

Kauniečiai po 10 žaidimo minučių atsiliko 14:33, o antrajame vienu metu jų deficitas siekė net 27 taškus (22:49).

Anot „Žalgirio“ komandos graiko, nepavyko apsiginti prieš varžovų žaidimą du prieš du.

„Jie turi gynėjus, kurie gali ir mesti po užtvaros, ir perduoti kamuolį. Užtvarą jie statydavo labai aukštai, todėl pasikeitimai užtrukdavo dar ilgiau. Jie žino, ką daro, žaidžia ir Eurolygoje, ir Ispanijos lygoje. Tai gera komanda, su geru treneriu. Jie atskleidė mūsų silpnybes, ypač per pirmas 15 minučių“, – sakė I.Vougioukas.

Aukštaūgis pripažino, kad jo komandai trūko ir traumuoto Roberto Javtoko.

„Dar neaišku, kiek laiko jis negalės žaisti, bet mums jo trūksta. Aikštėje ir už jos ribų Robis yra lyderis. Mums tai didelė nesėkmė. Mes turėsime padaryti geriausia, ką sugebame, kad užpildytume šią spragą“, – sakė I.Vougioukas.

Komentarai