Atskridęs „Žalgirio“ naujokas trykšta energija: „Jei reikės, į taurės finalą atvyksiu ir su taksi“ (VIDEO) 3

Donatas Urbonas, 24sek.lt

Kauno „Žalgirio“ naujokas Jerome‘as Randle‘as į žaliai-baltų žaidimą ketina įnešti energijos. Ja 28-erių įžaidėjas šeštadienio vakarą tryško dar Vilniaus oro uoste. Nors „Žalgirio“ vadovai rekomendavo jam pailsėti po skrydžio, aklimatizuotis ir sekmadienį ramiai praleisti Kaune, J.Randle‘as purto galvą. „Jei reikės, į finalą atvažiuosiu ir su taksi“, – juokėsi 175 cm ūgio „nykštukas“.

Rezultatyviausias Australijos lygos krepšininkas Varšuvos oro uoste matė, kaip žalgiriečiai peržengė Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio barjerą ir nugalėjo „Vytautą“ 90:67.

Tiesa, nors J.Randle‘as veržiasi į aikštę, nėra jokių galimybių, kad sekmadienį jis pasirodys finale su „Lietuvos rytu“. Bet pats norėtų pamatyti saviškių triumfą.

„Noriu būti su komanda. Atsibusiu, pasportuosiu ir bandysiu važiuoti į rungtynes. Noriu pamatyti, kaip jie laimės čempionų titulą“, – pareiškė J.Randle‘as.

Planuojamas jo debiutas – ketvirtadienį Vitorijoje su „Laboral Kutxa“ klubu. Didžiojoje Europos scenoje, kurioje J.Randle‘as dar niekada nebuvo pasirodęs.

„Žaisiu Eurolygoje, bet visai nesijaudinu. Man gera čia atvykti. Džiaugiuosi, kad „Žalgiris“ mane pasirinko. Neatvažiavau čia tapti žvaigžde. Stengiuosi padėti komandai“, – į Vilnių atvykęs su žmona žurnalistams maloniai prisistatė J.Randle‘as.

– Ar Eurolyga vienas didesnių iššūkių jūsų karjeroje?
– Krepšinis yra krepšinis. Labai smagu, kad ateinu į gerą komandą. Man čia nereikės būti žvaigžde ir vienam rinkti taškų. Galėsiu kurti progas komandos draugams ir įnešti į žaidimą greičio.

„Žalgiris“ yra stipri Eurolygos komanda, todėl man šis pasiūlymas labiausiai tiko.

– Koks esate žaidėjas?
– Esu aktyvus žaidėjas ir galiu įnešti į žaidimą lyderystės, greičio. Visko, ko reikės komandos pergalei.

– Europos čempionate su Ukrainos rinktine žaidėte prieš lietuvius. Ar pamenate tą mačą?
– Be abejo. Lietuviai – geri krepšininkai. Žinau, kad Seibutis žaidė „Darussafaka“ klube. Prieš jį teko rungtyniauti – labai geras žaidėjas. Jau Europos čempionate jutau, kad ten buvo daug gerų vyrukų.

– Kokios sezono pabaigos tikitės?
– Su titulu. Pabandysiu padėti žalgiriečiams Eurolygoje pakeisti situaciją.

– Ar „Žalgiris“ gali tapti jūsų tramplinu į išsvajotąją NBA, kuri nurašė jus dėl žemo ūgio?
– Nežinau. NBA… Sunku. Tiesiog noriu susikoncentruoti savo žaidimui. Jei gerai žaisiu, gal kažkas pamatys, pamanys, kad galėsiu žaisti tame lygyje. Būčiau palaimintas. Bet aš čia tam, kad padėčiau „Žalgiriui“.

– Esate aktyvus socialiniuose tinkluose. Ar pasirašęs sutartį pajutote išskirtinį Lietuvos krepšinio gerbėjų dėmesį?
– O taip… (Šypsosi.) Jau kai žaidžiau prieš lietuvius, mačiau, kad turite daug sirgalių. Buvo sunku prieš juos žaisti. Žinau, kad pas jus atmosfera puiki. Bus labai smagu būti to dalimi.

– Kaip jums lietuviškas klimatas po šiltų mėnesių Australijoje?
– Mano žmona ką tik sakė – atvykome iš vasaros į žiemą (Šypsosi.). Neturiu švarko, todėl jau šaltoka. Bet aš iš Čikagos. Ten ne ką geriau. Todėl tikrai viskas gerai.

– Neseniai patyrėte kelio traumą ir grįžote į aikštę. Kaip jaučiatės dabar? Kiek laiko jums prireiks įsilieti į „Žalgirį“?
– Man tereikia išeiti į aikštę, pasportuoti ir viskas bus gerai. Žinau, kad turime rungtynes ketvirtadienį. Bet man tereikia paimti kamuolį į rankas ir žaisti.

– Koks tas australietiškas krepšinis, iš kurio atvykstate?
– Jis labai skiriasi nuo europietiško. Nėra labai ką lyginti. Bet reikia gerbti Australijos lygą, nes ten daug gerų žaidėjų.

– Australijoje pernai žaidė kitas žalgirietis Brockas Motumas. Ar prieš atvykdamas į Kauną su juo konsultavotės?
– Ne, bet jis man galės padėti išsiaiškinti, kokia čia situacija Kaune, kokie pagrindiniai skirtumai. Tikrai gerai, kad jis bus mano komandos draugas.

Komentarai

  1. ZKF

    sekmes,tau Randelui ,tai kodel negalejo vadybos bokstai anksciau trejeta dienu parskaidinti ir galejes butu zaisti,kodel vokieti neregistrojate i pagrindine komanda ir eurolyga,LKL,Randealas verziasi zaisti,o jus du vadai,kokiomis cia nesamonemis uzsijamate, jus tur but vaikysteje tevo dirzo negave,komados komplektacija tik labai susilpinti,galejote Milakniui pinigu dadeti ,but likes,ka jus su Kalnieciu paderete,apie ji komanda turejote lipdyti,pardavete ir tai paveluotai,tai gal pradekeite Zalgiriui,o nekenkti komandai….

  2. to ZKF

    Gal nerūkyk, eksperte.

  3. lkkl

    Welcome to Žalgiris bet u gona spank some asses well