#BackToSchool. S.Vene – apie lietuvių kalbą bei pirmąją dieną lietuviškoje mokykloje (VIDEO) 0

Mokyklos laikų prisiminimus su „Žalgirio“ krepšininkais gvildenanti „Žalgiris TV“ ir socialinio projekto „Žalgiris – tavo mokykloje“ rubrika #BackToSchool grįžta su naujau laida, kurioje dienas mokyklos suole prisiminė estas Siimas-Sanderis Vene.

Žalgirietis S.Vene į Kauną mokytis krepšinio paslapčių atvyko dar būdamas 15-os metų ir tuomet nė žodžio nemokėdamas lietuvių kalbos. Dabar puikiai mūsų šalies gimtąja kalba šnekantis krepšininkas pripažįsta, kad iki šiol dar turi, kur tobulėti.

„Tuomet nesukau galvos dėl lietuvių kalbos. Buvo kitų dalykų, dėl ko panikuoti, – apie atvykimą gyventi į Lietuvą kalbėjo S.Vene. – Pradžia nebuvo lengva. Vis tik reikėjo laiko, o ir gramatikos pusė iki šiol man yra sunki. Bet per kokius trejus metus sugebėjau pramokti kalbos tiek, kad jau galėjau bendrauti normaliai ir supratau, apie ką eina kalba.“

Laikinojoje sostinėje estas mokėsi Kauno „Nemuno“ vidurinėje mokykloje. Ramaus būdo žalgirietis mokykloje nepagarsėjo kaip didžiausias peštukas ar neklaužada, tačiau, anot paties žaidėjo, savavališko pamokų praleidimo neišvengė ir jis.

„Bėgti iš pamokų nereikėjo, jeigu nenorėjau, tiesiog pats išeidavau. Iš tikrųjų, nebuvo dėl ko bėgti iš pamokų. Aišku, per daug nesidomėjau chemija. Stengdavausi eiti į visas pamokas, bet kartas nuo karto atrodydavo, kad, ech, užteks“, – teigė S. Vene.

Įsimintiniausia diena naujausios #BackToSchool laidos pašnekovui buvo pati pirmoji lietuviškoje mokykloje. Krepšininkas neslėpė, jog pirmosios akimirkos mokykloje Kaune buvo labiausiai jaudinančios.

„Prisimenu primą dieną, kai ėjau į mokyklą, buvo gana keista ir viduje kirbėjo toks jauduliukas. Vis tik nauja vieta, nauji žmonės, nauja kalba. Nieko nesupratau, kur turėjau eiti ir į kokią pamoką“, – pasakojo žaidėjas.

Komentarai