Solidus J.Randle‘o debiutas paženklintas „Žalgirio“ pergale Pasvalyje 20

Sekmadienį „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate Kauno „Žalgirio“ krepšininkams iššūkį metė puikias rungtynes sužaidusi Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda. Žalgiriečiai išvykoje tik po pratęsimo palaužė varžovų pasipriešinimą 109:101 (20:15, 23:33, 26:19, 23:25, 17:9). Tai buvo 24-oji kauniečių pergalė LKL pirmenybėse per 26 rungtynes.

Iš karto startiniame penkete „Žalgirio“ gretose debiutavo Jerome‘as Randle‘as. Po 5 iš eilės „Pieno žvaigždžių“ taškų būtent J.Randle‘as perdavimais gerose pozicijose surado Edgarą Ulanovą ir Brocką Motumą – 5:5. Ketvirtuoju bandymu pagaliau taškus pelnė ir Ianas Vougioukas, o iš vidutinio nuotolio pasižymėjęs J.Randle‘as netrukus perėmė kamuolį ir išradingai jį perdavė E.Ulanovui – 11:8. Pasvalio ekipa vėl persvėrė rezultatą, bet B.Motumo 4 taškai ir tarp jų įsiterpęs E.Ulanovo dvitaškis grąžino persvarą svečiams – 17:13. Pirmąjį kėlinį užbaigė Renaldo Seibučio vienas taiklus baudos metimas bei Pauliaus Jankūno puskablis – 20:15.

P.Jankūno ir Olivier Hanlano taškai buvo padidinę „Žalgirio“ pranašumą iki 8 (24:16), tačiau kelios klaidos greitai leido varžovams sugrįžti į žaidimą – 24:23. Nepaisant O.Hanlano baudų ir J.Randle‘o dvitaškio, „Pieno žvaigždės“ atsakė dar viena 7:0 atkarpa – 28:30. Tada reikalų ėmėsi ataką „2+1“ užbaigęs P.Jankūnas bei 5 taškus iš eilės surinkęs O.Hanlanas – 36:34. Nors prametė dvi baudas, I.Vougioukas netrukus pelnė dvitaškį su pražanga, bet dvi Luko Lekavičiaus klaidos vėl kūrė „Pieno žvaigždžių“ atkarpą 7:0. Prie trečiojo perimto kamuolio J.Randle‘as pridėjo 4 taškus, tačiau 33 taškus per kėlinį praleidęs „Žalgiris“ didžiosios pertraukos metu atsilikinėjo 43:48.

Trečiojo kėlinio pirmoje pusėje žalgiriečiai sunkiai rado kelių link varžovų krepšio. Per 5 minutes pasižymėjo tik 4 taškus pelnęs Siimas-Sanderis Vene ir dvitaškį įmetęs I.Vougioukas – 49:55. Ne ką lengviau žaisti buvo ir po reklaminės minutės pertraukėlės. P.Jankūnas pelnė tritaškį po Kasparo Vecvagaro perdavimo, pastarasis realizavo baudas, bet užsivedę šeimininkai ir toliau pirmavo – 54:62. Tada Martynas Pocius surinko 5 taškus iš eilės, o puikią atkarpą sužaidė K.Vecvagaras, per 15 sekundžių įmetęs 6 taškus ir baudos metimą. Galiausiai apsigynę žalgiriečiai sugebėjo sėkmingai užbaigti paskutinę kėlinio ataką, kai „2+1“ pelnė I.Vougioukas, ir laimėję atkarpą 13:2 jau pirmavo 69:67.

Pasvalio krepšininkai neketino pasiduoti ir vėl persvėrė rezultatą (69:71). O.Hanlano perimtą kamuolį dėjimu pavertė B.Motumas, po to dar ir pataikęs po atsikovoto kamuolio puolime, baudas sumetė P.Jankūnas, lyginęs rezultatą – 75:75. Į aikštę sugrįžę J.Randle‘as ir I.Vougioukas iškart pasižymėjo dvitaškiais, bet Steponas Babrauskas tritaškiu lygino santykį – 79:79. Tada per 2 minutes 7 taškus surinko R.Seibutis, baudas realizavo I.Vougioukas, o J.Randle‘as smeigė tritaškį – 90:83. Tai nebuvo intrigos pabaiga, nes pasinaudoję kauniečių klaidomis šeimininkai vėl sugrįžo į rungtynes – 90:90. Pasinaudojęs komandos draugų užtvaromis J.Randle‘as išvedė savo komandą į priekį, tačiau panašiu stiliumi kitoje aikštės pusėje pasižymėjo ir Derrickas Low. Paskutinė „Žalgirio“ ataka ketvirtajame kėlinyje nebuvo rezultatyvi, tad komandoms teko žaisti pratęsimą – 92:92.

Pratęsimo pradžioje „Žalgirį“ į priekį vedė kapitonas P.Jankūnas, pelnęs taškus tiek po gerų R.Seibučio ir J.Randle‘o perdavimų, tiek po savo kovingų veiksmų po krepšiu – 99:94. J.Randle‘o dvitaškis ir E.Ulanovo prasiveržimas didino persvarą (103:95), baudas taikliai metė R.Seibutis ir J.Randle‘as – 107:98. Tašką rungtynėse padėjo K.Vecvagaro baudų metimai – 109:101.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 19 (8 atk. kam.), J.Randle‘as 19 (5 atk. kam., 5 rez. perd., 3 per. kam.), I.Vougioukas 14 (6 atk. kam.), K.Vecvagaras 11, B.Motumas 10, E.Ulanovas 9, O.Hanlanas 9 (2 per. kam.), R.Seibutis 9, M.Pocius 5, S.Vene 4, L.Lekavičius 0.

„Pieno žvaigždės: R.Moore‘as 23 (5 rez. perd., 6 per. kam.), D.Low 20 (8 rez. perd.), O.Olisevičius 13 (2 per. kam.), S.Babrauskas 13 (5 atk. kam.), Ž.Skučas 12 (7 atk. kam.).

Komentarai

  1. MarMild

    Zais naujokais ?

  2. randle

    Kolkas neaisku paaiskes pries runktynes bet nuojauta Manau kad zais

  3. zais randle

    isvyko kartu su komanda debiutuos

  4. Omsas

    Kaip su voketuku gal ir žais,gal žinote kas

  5. zalia

    apie vokieti nieko ir su juo dar nieks nenuspresta

  6. zalia randle

    aisku kaip pirmam debiutui runtynese kazkokio stebuklo neisvisim ir dar kiek laiko aisku zais

  7. kostas, kaunas,

    Nu bl nesuprantu, stovi laisvas, du metrai iki krepšio ir sugeba neįmest, eina jie nx tokie žaidikai……grybų grybai….eina na…..lavonai.

  8. Omsas

    Kur matyta 4 kėliniai vyko 2h ir 6 min. Teisę jei visas varžybas sugadino

  9. Gerai

    Suzaide jeromas, kaip pirmas rungtynes, ei kas cia paskutiniai komentuojat gal bloga? Gal iskviest greitaja?

  10. Krepsiasvydis

    Ne greitaja o policija tokiem urodam iskviest. Geros rungtynes.

  11. zalia balta

    kacia gryba pjaunat is medzio iskrite kokia dar greitaja

  12. zalia balta

    puikiai suzaide randle debiutas tikrai naudos dave daug zalgiriui pirmos runktynes 19 tasku

  13. to zalia balta

    tau matau sunkiai suvokiami dalykai jeigu ne tiesiai i kakta, mes cia visi uz zalgiri , todel siulau nevarinek daugiau tu savo nesamoniu apie grybus ir sudus jei nesupranti ko nors tai grisk prie savo reikalu, uknisai jau su savo bukumu

  14. to nevadovauk cia visiems buku tikrai nera

    apie krepsiasvydis apie kad ne greitaja o policija urodams

  15. nieks nevarineja

    visi protingai raso uz zalgiri

  16. dar

    nurodinesit ka man rasyt apie sudaraudona o ko ne, nu vargseliai gal jau baikit , jei nesuprantat ko nors klauskit, bet neatrasinekit nesamoniu, nenoreciau cia su jumis del tokiu nieku daugiau susirasinet, taskas.

  17. ???

    Zalgirio vadyba neeisko centro,laiko liok labai mazai,o be jo, mes nelaimesime LKL cempionu medalius,nes laukia ilgas rungytniu maratonas,graikas centras neatlaikys.M.Sajus sedi ant suoliuko,praranda sportine forma,o rutkauskui ir motiejunui viebnodai rodo,jie tur but pardave KMT ir dabar tur but parduos LKL cempioniu ziedus,kaip Zalgirio vadai dirba ,tai yra nusikaltimas klubui,sirgaliams,idomu kaip klube pinigai leidziami,ar nereiktu finansus kontroliojanciomis organizacijoms, pasidometi klubo vadu veikla,rutkauskas tur but buvo ,,isprasytas ,,is Rusijos klubo,tur but ne uz geras akis…?Situacija primena ,kai Zalgirio buvo pirmas bankrotas,vadovaujant Rutkauskui,viska slepiama,tai meras turetu paisdometi ,ten esama padetimi…?

  18. zalgiris doug thomas

    nezinau ar tai pasiteisins skaiciau vienas parase kad ryt butu naujokas centras parase ne i tema komentara d. motiejuno straipsni

  19. TO zalgiris doug thomas

    Iš kur tą info ištraukei? Kur galima paskaityt?

  20. to ????

    istok i garbes kluba , turesi daugiau info apie viska, o argi matei kad kokia nors imone ar klubas ar organizacija viesintu savo finansine veikla? Mano nuomone zalgiris per daug viesai informacijos paskleidzia pries sezona.