Kovingai žaidę žalgiriečiai nusileido Eurolygos čempionams (VIDEO) 14

Eurolygos dešimtojo turo rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai metė iššūkį Madrido „Real“ komandai. Pirmavę 26 minutes galiausiai žalgiriečiai turėjo pripažinti puikiai atakavusių Eurolygos čempionų pranašumą 75:90 (17:13, 24:26, 12:23, 22:28).

Mačą puikiai pradėjo tritaškį po Jerome‘o Randle‘o perdavimo įsūdęs ir greitajame puolime pasižymėjęs Edgaras Ulanovas – 5:0. Netrukus iš Edgaro lyderio rolę perėmė dvidešimtmetis Martynas Sajus, ne tik rinkęs taškus po puikių J.Randle‘o ir komandos kapitono Pauliaus Jankūno perdavimų, bet ir baudęs varžovus galingais blokais (9:4). Įpusėjus kėliniui iš vidutinio nuotolio Eurolygos čempionus dukart pamokė P.Jankūnas, o kamuolį nuostabiai skirstęs J.Randle‘as įsirašė jau ketvirtą rezultatyvų perdavimą – 13:9. Karališkajam klubui išlyginus rezultatą, žalgiriečiai susigrąžino iniciatyvą ketvirčio pabaigoje, kuomet taškus pelnė nuo suolo pakilę Kasparas Vecvagaras ir Ianas Vougioukas – 17:13.

Antrajame kėlinyje „Žalgirio“ krepšininkai puolime toliau jautėsi lyg žuvis vandenyje: baudos aikštelėje atsidengęs lengvus taškus pelnė I.Vougioukas, tritaškį smeigė K.Vecvagaras, o be klaidų krepšį atakavo Siimas-Sanderis Vene – 26:19. Ledus pralaužti pavyko ir iki tol komandos draugams kamuolius dalinusiam J.Randle‘ui (29:21), tačiau gerą atkarpą puolime žaidė ir svečiai iš Madrido (29:25). Lietuvos čempionų žaidimo gijas savo rankose toliau sėkmingai laikė J.Randle‘as, nugara solidžiai sužaidė P.Jankūnas, baudų metimus pridėjo Olivier Hanlanas – 37:30. Mindamas tritaškio liniją taškų kraitį atsidarė Martynas Pocius, iš sau mėgstamo taško pasižymėjo P.Jankūnas, tačiau penkiais taškais pirmą rungtynių pusę užbaigė situaciją švelninusi „Real“ komanda – 41:39.

Po didžiosios pertraukos Lietuvos čempionai dviračio neišradinėjo ir žaidė jau šiandien patikrintą krepšinį: šeštąjį J.Randle‘o rezultatyvų perdavimą taškais pavertė I.Vougioukas, penktą ir šeštą savo dvitaškius realizavo P.Jankūnas – 47:45. Suklaidinęs varžovą iš vidutinio nuotolio metimą atliko J.Randle‘as, nuostabų pasirodymą tęsė P.Jankūnas, bet priekyje jau buvo Eurolygos čempionų titulą ginantys ispanai (51:55). Sunkiu komandai metu gražiai krepšio link pranėrė O.Hanlanas (53:55), tačiau „Real“ vis labiau rodė savo jėgą – 53:62.

Sudėti ginklų kauniečiai neketino ir po I.Vougiouko dvitaškio su pražanga bei greito O.Hanlano reido kirpo atsilikimą iki keturių – 58:62. Aktyvus šeimininkų žaidimas privertė varžovus išnaudoti komandinių pražangų limitą prabėgus vos porai minučių, o tuo puikiai naudojosi priekinė „Žalgirio“ linija (62:67). Visgi, netrukus keletą sudėtingų ir kuriozinių metimų įskraidinę svečiai susigrąžino solidų pranašumą bei privertė minutės pertraukėlės prašyti Šarūną Jasikevičių – 62:72. Nors po pasitarimo baudų mesti stojo I.Vougioukas, karališkasis Madrido klubas vis labiau artėjo pergalės link (64:77). Tiesa, lengvai jos atiduoti žaliai-balti nebuvo linkę ir aistringai palaikomi žiūrovų mažino deficitą iki vienženklio, kuomet apie save priminė J.Randle‘as ir Renaldas Seibutis, o baudas sumetė P.Jankūnas – 70:78. Per likusį laiką asmeninę statistiką pasigerino vieną geriausių karjeros mačų Eurolygoje sužaidęs P.Jankūnas, bet galutinis rezultatas džiugino tik priešininkus – 75:90.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 21 (8/9 dvit., 8 atk. kam., 4 rez. perd.), I.Vougioukas 13 (5/8 dvit., 5 atk. kam.), J.Randle’as 8 (6 rez. perd.), S.Vene 8, O.Hanlanas 7, K.Vecvagaras 5, E.Ulanovas 5 (5 atk. kam.), M.Sajus 4 (5 atk. kam., 2 blk.), M.Pocius 2, R.Seibutis 2, B.Motumas 0.

„Real“: A.Nocioni 22 (6/6 trit., 7 atk. kam., 2 blk.), K.Riversas 14, F.Reyesas 10 (8 atk. kam.).

Komentarai

  1. Nu

    tu kūrva kūrva, kas Žalgirio puslapį kūrė? Nesąmonė blet kažkokia… Net sudėties nesutvarko. Hartenšteinas jau pagrindinėje komandoje, o jis dar dubleriuose, D. Maskoliūno foto nėr. Nachui blet tokią pornografiją…

  2. Koma

    Man nuoširdžiai gaila Š. Jasikevičiaus. Su tokia klipatų ir invalidų komanda joks treneris nieko nelaimėtų… Apie žaidėjus tylėjau beveik visą sezoną, bet jau darosi bjauru žiūrėti į Žalgirio žaidėjus. Manau, kad naujame sezone turėtų likti tik maža dalis dabartinių žaidėjų. Ir už ką jie gauna kosmines algas? Niekaip nesuprantu. Taip pat nesuprantu, kokie myžalai apliejo smegenis P. Motiejūnui ir Ko prieš sezoną surinkti tokią sudėtį? Siaubas!!! Manau, kad naujame sezone reikia Š. Jasikevičiui leisti formuoti pačiam žaidėjus, kurie atitinka jo žaidimo filosofiją. O visiems Krapiko subinlaižiams reikia pasakyti tik tiek, kad komanda buvo surinkta pagal jo, kaip „stratego“ filosofiją, bet kadangi pas tą asilą Krapiką žaidimo filosofijos nėra, tai ir žaidėjus susirinko bet kokius. Sėkmės Šarūnui ateityje…

  3. Darius

    Nieko nebera ko rasyti, viskas pasakyta seniai. Neturime mes zaideju Zalgiryje, nera kam zaisti. Bet va yra 3 degradai, 3 inkarai, aisku, ju yra ir daugiau, bet 3 yra parazitai, komandos vezys, klipatos lavonai siurbeles, nepazaidziantys krepsininku parodijos tai velionis seibas, a.a. pocius ir motumas. Ir ismyztasmegenis motejunas.

  4. zalia

    Tai tik trys komentarai

  5. Darius

    Per 2 paskutines Eurolygos rungtynes zalgirieciai imete 3 tritaskius…is 31. Gyvenime neatsimenu tokios beviltiskos Zalgirio komandos. Kas per netalentingi grebliarankiai ? Ar jie ateina pries ar pontreniruociu pametyt i krepsi ? 1982m Chomicius pries pasaulio cempionata kasdien mesdavo po 1500 metimu. D. Petrovic kasdien pries treniruote mesdavo po 500 metimu. Man yra teke stebeti daug auksinio Zalgirio treniruociu, Kurtinaitis pasilikdavo po treniruociu ir mesdavo tritaskius is 10 pataikydamas 8-9. Visu keikiamas Krapikas susilauzes desine ranka baudas mesdavo kaire 70% tikslumu. Tai buvo 30 metu atgal. O sitiems is siknu isauge rankos, kad nepataiko ? Meta tritaski ir zinai – nebus ! Ir tai tik 1 zaidimo aspektas. Kur nedursi, ten skyle. Apgailetino meistriskumo 70% komandos zaideju ir maza to, esant beviltiskai sudeciai ismyztaprotis PM i komanda dar paeme Saju.
    As nuo saves pridesiu, kad man jau gana myzalais apsemtu galvu vadovavimo komandai, esu iki kaulu smegenu zalias, bet viskas turi ribas. Jei kita sezona sita klipatu komanda bus neisvaikyta, jei toliau joje matysim tokius kaip velionis Pocius, tegu PM tribunoje uz ypac pastiprinta Sajum Zalgiri serga vienas.

  6. saras jau net butu pasimetes kad nebeimetami metimai

    vakar pagadino isejes motumas seibucio klaidos

  7. zalgiris

    bet kai reikejo iki galo uzsmaugti priesininka zalgiris atsimuse i ta pacia prakeikta siena netaiklius metimus

  8. saras interviu

    metame i krepsi labai daug treniruojames labai daug nepataikome vyrai ideda labai daug pastangu i metimu realizavima bet vistiek nepataikome truksta zudiko inkstinkto belieka sarui griebtis uz galvos tokioi situacijoi

  9. delfi

    kodel zalgirieciai net budami laisvi meto dievui i langus klaustukas

  10. NA

    Kai komandoje yra pora EL lygio žaidėjų – Jankis ir graikas – ko norėti . Laimėjome 4 taškais pirmą kėlinį , kiti trys prakišti . Sudėtis sudėtimi , bet Jaska irgi kol kas nieko stebuklingo nerodo , panašiai buvo ir pas Krapą . Kiek matėme trenerių – buvusių krepšininkų – ir kiek jų tapo TIKRAIS treneriais ?

  11. Prie Krapiko

    Ir tas pirmas kėlinys būtų prikištas

  12. Neimkit

    Taip giliai isirdi, nes dar nusizudysit kas nors, pralošė objektyviai stipresnei komandai, netgi su geresniu pataikymu vargu ar būtų išloše, šitas sezonas nenusisekes,

  13. zalia eurolyga

    nu ka dabar belieka abejoti ar per likusius 4 turus paimsim bent viena bergale bet kaip as manau su chimki galima kovoti iki galo revansui o manau olympiakos nores irodyt kad neatsiktinai pralaimejo kaune daugiau sansu nesimato cska barcelona

  14. zalgirio problema tritaskiai

    zalgirieciu tritaskiu liga laisviems nepataikant