V.Adamkus atmosferą „Žalgirio“ arenoje lygino su 1939 m. Europos čempionato nuotaikomis (VIDEO) 0

Kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, vykusiose Eurolygos rungtynėse „Žalgirio“ arenoje apsilankė garbus svečias – Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus.

Dvi kadencijas ėjęs valstybės vadovo pareigas V.Adamkus, kalbėdamas su „Žalgiris TV“, džiaugėsi Lietuvos Respublikos vėliavomis nusidažiusia „Žalgirio“ arena, šventiška nuotaika bei žalgiriečių kova prieš Madrido „Real“ klubą.

„Savotiškas toks jausmas, tokią didžią Lietuvai dieną būti čia, „Žalgirio“ arenoje. Pratęsiame kovą kitais frontais – krepšinio aikštėje ir bendrai kaip tautinė bendruomenė. Be galo džiaugiuosi būdamas čia matydamas, kad mūsų vyrai čia be galo gerai žaidžia“, – kalbėjo Jo ekscelencija.

Buvimas Kauno „Žalgirio“ arenoje, anot paties V.Adamkaus, yra simboliškas. 1998-2003 m. ir 2004-2009 m. kadencijomis Lietuvai vadovavęs politikas savo akimis matė Kauno sporto halės statybą 1939 metais bei nuo pirmųjų pamatų kylančią „Žalgirio“ areną.

„Man visuomet krepšinis buvo prie širdies, būdamas vaiku, mačiau, kaip statė Kauno sporto halę 1939 metais, mačiau, kaip statė ir šią „Žalgirio“ areną. Be galo gera būti čia ir matyti, kiek daug gerbėjų yra arenoje. Man atrodo, kad šiandien beveik nėra tuščių vietų“, – krepšinio atmosfera džiaugėsi V.Adamkus.

Buvęs šalies vadovas savo akimis matė 1939 m. Europos čempionato Kaune kovas, todėl prisimindamas 76 metų senumo įvykius V.Adamkus atrado paralelių su Eurolygos rungtynėmis „Žalgirio“ arenoje.

„Manau, lygiai su tokiu pat entuziazmu koks yra šiandien rungtynių metu ir tada buvo pergyvenamas kiekvienas žingsnis, kovojama dėl visko. Turbūt mūsų ištikimybė krepšiniui išliko iki šios dienos“, – teigė Lietuvos Respublikos prezidentas.

Komentarai