Sklandžiai rungtyniavę žalgiriečiai Utenoje pasiekė revanšą prieš „Juventus“ 13

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai užtikrintai atsirevanšavo Utenos „Juventus“ komandai už prieš porą savaičių patirtą pralaimėjimą „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate. Sekmadienį išvykoje žalgiriečiai sutriuškino varžovus 88:65 (19:11, 26:18, 20:15, 23:21). Tai buvo 26-oji kauniečių pergalė per 29 LKL rungtynes.

Mačo pradžioje užtikrintai tolimus šūvius realizavo progas susikūrę Edgaras Ulanovas ir Brockas Motumas – 6:2. Iš po krepšio dar du taškus įsirašė B.Motumas, akrobatiniu prasiveržimu visą varžovų gynybą sudraskė Jerome‘as Randle‘as, o perėmęs kamuolį viena ranka iš viršaus efektingai krovė Ianas Vougioukas – 12:4. Į žaidimą rezultatyviai įsiliejo ir Renaldas Seibutis, netaiklų komandos draugo metimą taisė laiku ir vietoje atsidūręs B.Motumas (16:7). Netrukus tolimu šūviu B.Motumas rinko jau 10-ąjį savo tašką ir, solidžią gynybą pademonstravę svečiai, po pirmųjų dešimties minučių pastebimai atitrūko – 19:11.

Apsukų mažinti Lietuvos čempionai neketino ir antrajame kėlinyje: Luko Lekavičiaus perdavimą taškais pavertė R.Seibutis, čia pat ketvirtą žaliai-baltų tritaškį smeigė E.Ulanovas – 24:11. Vis dažniau „Žalgirio“ krepšininkų akys puolime krypo šešis taškus pelniusio komandos kapitono Pauliaus Jankūno link, ištampius gynybą tritaškiu savo taškų kraitį atsidarė ir L.Lekavičius – 33:19. Kėliniui persiritus į antrą pusę niekieno netrukdomas dar vieną tolimą bombą įsūdė L.Lekavičius, tačiau po prarasto kamuolio ir greito šeimininkų išpuolio minutės pertraukėlės prašė komandos veiksmais nepatenkintas Šarūnas Jasikevičius (36:21). Po pasitarimo juokauti nebuvo linkęs ir nuo suolo pakilęs Siimas-Sanderis Vene, kontratakoje pasižymėjo R.Seibutis, pirmuosius taškus pelnė Olivier Hanlanas, bet užtikrintą kauniečių žaidimą pirmoje rungtynių pusėje kiek apkartino čiurną kryptelėjusio Martyno Pociaus trauma – 45:29.

Vos tik prasidėjus trečiajam kėliniui prie komandos draugų prisijungė tritaškį įskraidinęs Kasparas Vecvagaras, netrukus du taškus greitoje atakoje pridėjo J.Randle‘as – 50:31. „Juventus“ krepšininkai nesiruošė atiduoti pergalės be kovos bei. sėkmingai keletą kartų sužaidę puolime, kirpo atsilikimą iki (50:38). Tiesa, staigiai varžovų pasitikėjimą savimi slopino iš toli pataikęs P.Jankūnas bei gražią kontrataką išvystę J.Randle‘as su R.Seibučiu priešaky – 55:40. Susikūrus antrą progą pražangą provokavo apie save priminęs I.Vougioukas, baudų mesti stojo ir agresyviai sužaidęs L.Lekavičius (59:42). Kėlinio pabaigoje žalgiriečiams rekordinį pranašumą kūrė tritaškiais uteniškius baudę R.Seibutis ir O.Hanlanas bei užtikrintai gynyboje darbavęsis I.Vougioukas – 65:44.

Paskutinėje rungtynių atkarpoje toliau smaginosi toliašaudė svečių artilerija: du tritaškius smeigė K.Vecvagaras, vieną pridėjo O.Hanlanas – 74:49. Gražaus I.Vougiouko perdavimo sulaukęs S.Vene elegantiškai patikrino lankų tvirtumą, kitoje aikštės pusėje taškus „Juventus“ rinko baudų metimais (76:54). Ketvirčiui įsibėgėjus į rezultatyviausių gretas įšoko K.Vecvagaras, šešiais taškais savo kraitį pildė J.Randle‘as, o į aikštelę žengęs 20-metis Martynas Sajus galingu bloku baudė dešimčia metų vyresnį Egidijų Dimšą – 86:56. Tašką pergalingose rungtynėse dėjo pirmuosius taškus pelnęs M.Sajus – 88:65.

„Žalgiris“: K.Vecvagaras 11 (3/3 trit.), R.Seibutis 11, J.Randle‘as 10, B.Motumas 10 (8 atk. kam.), O.Hanlanas 10, P.Jankūnas 9, L.Lekavičius 8 (5 atk. kam., 5 rez. perd., 2 per. kam.), S.Vene 7 (5 atk. kam., 4 rez. perd., 3 per. kam.), E.Ulanovas 6, I.Vougioukas 4 (3 blk., 2 per. kam.), M.Sajus 2, M.Pocius 0.

„Juventus“: R.Alijevas 18 (5/6 dvit., 6 rez. perd.), S.Butterfieldas 13 (7 atk. kam., 3 per. kam.), E.Dimša 12 (9 atk. kam.).

Komentarai

  1. Darius

    Nebuvo pries ka zaisti, vyrai pasitreniravo, bet va kur beda, siuo metu stabilia forma demonstraves Pocius iskrito 2 savaitems gaves trauma. Top 16 etape jau 16 tritaskiu is eiles prametes Pocius taiklaus tolimo metimo tures dar palaukti, o varge varge.

  2. Hyper

    Geras rezultatas, normali treniruote Zalgiriui

  3. Darius

    Nu jo, bet juk Pocius gavo trauma. Taigi vienas Zalgirio ramsciu, gal jau sekancias Eurolygos rungtynes butu sviedini isviedes i krepsi, o dabar. .. Gintautasj uz Pociu serga labai. Kas zinot, o Pocius irgi neapdraustas ?

  4. Palikim

    ta pociu ramybej, manau jam ir paciam ne kas taip grybaujant visa sezona, tikriausiai apdraustas, bet iskrito porai savaiciu, ciurna tiktai patempe

  5. Darius

    O tu varge vargeli…taip ir balandis ateis, tai jei ir balandi nepavyks imest tritaskio, viskas. As jums galiu pasakyt toki dalyka, anksciau buvo toks italas Ricardo Pitis. Tai zmogus sugebejo budamas desiniarankis mesti kaire ranka, nes su desine buvo problemos ir zaide auksciausiame lygyje. O cia kazkoks save profesionalu laikantis gnyda meta 20 tritaskiu is eiles dievui i langus. Javtokas ir tas butu kelis imetes. As kai pociu pamatau, man norisi ji sudet i cemodana ir issiust i sauleta Vilniu su bilietu i viena puse. O jo numeris turetu buti isimtas is apyvartos kaip beviltiskai suterstas arba duodamas tik didziausiam komandos nevykeliui uz tragiska zaidima.

  6. zalia

    zalgiris atkersijo su kaupu atvaziave rimtai nusiteike geras pataikymas

  7. zalia

    tai kad ataip ataip pocius eurolygoje labai nepasizymi o dar ipac kaune aisku praleis su chimki

  8. kaunas

    kur lkl kur eurolyga pataikymas tritaskiu ar jie tiesiog isitempia buna psihologiskai lkl visai kitaip atsirisa rankos 6 10 imestu tritaskiu

  9. uz zalgiri

    na kolkas daugiausiai imetem tritaskiu 13 na kazka reiktu taip pademonstruot su chimki

  10. jonukas

    zalia kurva h hei hei hei

  11. jonukas

    visi zalios kurvos fanai m pociuka praradot

  12. ei

    kas tvarkot sveiaine, uzbaninkit sudlenkiu vaikus

  13. krepsinis net

    jesikeviciumi susizavejes randlas jeigu buciau zaides nuo sezono pradzios dabar buciau kitoks krepsininkas