#BackToSchool. J.Randle‘as – apie pokštus J.McGee, kuriozą amerikietiškame futbole bei darbą kino teatre (VIDEO) 0

Jau sezonui įsivažiavus prie Kauno „Žalgirio“ komandos prisijungusiam amerikiečiui Jerome‘ui Randle‘ui teko trumpam pamiršti įprastus interviu apie krepšinį. Įžaidėjas kartu su „Žalgiris TV“ rubrikos #BackToSchool laida grįžo į mokyklos laikus.

„Mano mokykloje mokėsi kokie 400 moksleivių. Nesinešdavome vadovėlių į kitą pamoką savo krepšiuose, todėl pasiimdavome juos į savo rankas. Mes su draugu juos stengdavomės išmušti kitiems iš rankų. Visi taip darė ir tiesiog taip kvailiodavome su pažįstamais, – pasakojo žalgirietis J.Randle‘as. –  Nepatekdavome į bėdą dėl tokio poelgio, išskyrus kartą dėl vieno vyruko. Šiuo metu jis žaidžia NBA ir jo vardas Javale‘as McGee. Kartą jis pasiskundė savo motinai. Po to aš ir mano draugas gavome velnių nuo mokyklos vadovybės. Vėliau J.McGee paliko mokyklą ir nebenorėjo mokytis ten, nes mes išmušėme jam knygas iš rankų ir jos nukrito laiptais žemyn.“

J.Randle‘as mokėsi privačioje krikščioniškoje Čikagos „Hales Franciscan“ mokykloje, kurioje lankėsi vien tik juodaodžiai vaikinai. Kalbėdamas apie šį savo gyvenimo tarpsnį J.Randle‘as išskyrė, jog mokykloje pasitaikydavo visokių nutikimų.

„Aš iš Čikagos, o augti Čikagoje nėra lengva. Iš tikrųjų, lankiau berniukų mokyklą, ten nesimokė jokių mergaičių. Galite tik įsivaizduoti, kokie dalykai ten vyko. Vien tik berniukai. Taigi nuolat būdavo visokių apsikumščiavimų, bet dažniausiai – nieko rimto“, – kalbėjo 28-erių metų 175 cm ūgio žaidėjas.

Dėl nedidėlio ūgio J.Randle‘as taip ir rimtai neišbandė bene populiariausio komandinio sporto Jungtinėse Amerikos valstijose – amerikietiškojo futbolo. Tiesa, krepšininkas buvo žengęs pirmąjį žingsnį amerikietiškojo futbolo link – dalyvavo vieneriose rungtynėse, po kurių buvo išspirtas iš komandos.

„Bandžiau žaisti amerikietiškąjį futbolą, bet ten nepavyko pritapti, nes buvau nedidelio kūno sudėjimo. Treneris kartą mane įleido į aikštę. Mačiau, kaip man į rankas skrenda kamuolys ir kaip manęs link bėga didžiuliai varžovų žaidėjai. Aš tuomet tiesiog pasitraukiau nuo kamuolio, o treneris išmetė mane iš komandos“, – juokdamasis istoriją prisiminė žalgirietis.

Pradėjęs lankyti krepšinio treniruotes amerikietis gavo progą užsidirbti pinigų dirbdamas kino teatre. Tuomet penkiolikmetį J.Randle‘ą viename Čikagos kino teatrų įdarbinio pirmasis rimtas žaidėjo treneris. Tiesa, darbas kino teatre, anot paties įžaidėjo pasakojimo, buvo daugiau panašus į smagią veiklą nei prakaito liejimą.

„Vienu metu dirbau kino teatre. Mano pirmasis rimtas krepšinio treneris turėjo nuosavą kino teatrą ir įdarbino mane ten, kai buvau 15-os metų. Valgydavau daug popkornų ir „Nacho“ traškučių. Įsliūkindavau į kino filmų seansus, o kiti sakydavo: „Kur dingo Jerome‘as?“ O aš tik sėdėdavau paskutinėje eilėje ir nieko nedarydavau“, – dar vieną smagia mokyklos laikų istorija dalinosi J.Randle‘as.

Laidos #BackToSchool metu žalgirietis taip pat papasakojo apie savo aukštus pasiekimus mokykloje bei pažintį su žmona, kurią J.Randle‘as vadina geriausiu nutikusiu dalyku savo gyvenime.

Komentarai