Renaldas Seibutis: „6 klaidos – labai solidu“ (VIDEO) 0

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Renaldas Seibutis trečiose „Tete-a-Tete Casino-LKL“ finalo rungtynėse nė kartą neprarado kamuolio ir prisidėjo prie to, kad Kauno „Žalgirio“ krepšininkai užfiksuotų geriausią sezono rezultatą klaidų grafoje.

Žalgiriečiai suklydo vos 6 kartus ir pasiekė komandos sezono rekordą. Iki tol kauniečiai mažiausiai buvo suklydę 7 kartus.

Serijoje su „Neptūnu“ žalgiriečiai pirmose pergalingose rungtynėse suklydo 9 kartus, o antrajame mače, kurį „Žalgiris“ pralaimėjo 54:76, prarado 17 kamuolių.

„6 klaidos tikrai yra labai solidu, – po rungtynių teigė R.Seibutis. – Prieš tokią komandą kaip „Neptūnas“ tai yra labai geras rezultatas. Džiaugiamės šiandien.“

Kalbėdamas apie rungtynes, „Žalgirio“ gynėjas prisiminė skaudų pralaimėjimą uostamiestyje, kuriame kauniečiai neturėjo jokių šansų kovoti dėl pergalės. R.Seibutis pažymėjo, kad komanda labai norėjo reabilituotis.

„Buvo sunkios ir skaudžios rungtynės Klaipėdoje. Peržiūrėjome, ką ne taip darėme ir kokios buvo didžiausios klaidos. Po tokių rungtynių norisi reabilituotis ir savo žiūrovų akivaizdoje sužaisti užtikrintai. Šiandien tai gavosi. Nebuvo taip lengva, kaip atrodė. Visi atidavė savo jėgas ir tas rezultatas išaugo į tokį, kuris buvo mačo pabaigoje“, – pasakojo gynėjas.

Finalo serijoje „Žalgiris“ serijoje iki keturių pergalių pirmauja 2:1, o kitos rungtynės vyks „Švyturio“ arenoje. R.Seibutis pripažino, kad žaisti Klaipėdoje – visada sunku.

„Klaipėdoje būna vienos sunkiausių išvykos rungtynių, žiūrovai juos labai gerai palaiko. Turime neužmigti ant to, ką pasiekėme šiandien. Tai tik vienas žingsnelis. Žiūrėsime, ką galime dar geriau padaryti. Tikiuosi, kad nepasikartos tokios rungtynės, kurios jau buvo Klaipėdoje“, – apie artėjančią dvikovą kalbėjo krepšininkas.

Pats R.Seibutis pergalingame mače tapo geriausiu susitikimo žaidėju. Starto penkete rungtynes pradėjęs gynėjas per 24 minutes pelnė 14 taškų (2/4 dvit., 2/3 trit., 4/5 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir perėmė kamuolį. Jis surinko 18 naudingumo balų.

Komentarai