Š.Jasikevičių už triuškinantį skirtumą labiau pradžiugino žaidėjų reakcija (VIDEO) 0

Donatas Urbonas, 24sek.lt

Šarūnas Jasikevičius ketvirtojo kėlinio viduryje priėjo prie Roberto Javtoko ir paklausė, ar šis gali ir nori žaisti. 36-erių „centras“ per daug nedvejodamas sviedė rankšluostį šalin ir pakilo iš savo vietos. Šaras turėjo tokią prabangą, nes dar likus žaisti 6 minutes iki trečiojo finalo mūšio pabaigos žalgiriečiai talžė „Neptūną“ net 70:43. Žalgiriečiai padarė išvadas po pralaimėjimo Klaipėdoje ir nepasigailėjo svečių 78:54.

„Po prastų rungtynių Klaipėdoje buvo svarbu sužaisti solidžiai. Manau, mes tai ir padarėme. Kita vertus, reikia suprasti, kad norint laimėti seriją, reikia laimėti keturis kartus. Ar pralaimi 20 taškų, ar laimi 20, rezultatas keičiasi tik vienu skaičiumi. Bet žymiai svarbiau yra žaidėjų reakcija. O ji buvo aukščiausio lygio“, – po pergalės spaudos konferencijoje sakė Š.Jasikevičius.

– Po praėjusių rungtynių skundėtės žaidėjų nusiteikimu. Šį vakarą žalgiriečių motyvacija rungtynėms tenkino?
– Na, turbūt (šypsosi.). Visada norime žaisti kietai, fiziškai. Pagal savo taisykles, pagal kurias mes treniruojamės ir žaidžiame. Šiandien tai pavyko. Turime taip padaryti keturis kartus. Dabar šiai dienai tik išsaugojome namų aikštės pranašumą.

– Varžovus privertėte suklysti 18 kartų, kai patys praradote tik 6 kamuolius. Tai buvo pergalės akcentas?​
– Būtent. Susidėjo viskas. Kai atsiduodi gynyboje ir sureikšmini detales, tai ir puolime žymiai lengviau. Taip buvo visada.

Galbūt ne visada pavyks tiek mažai suklysti. Bet dar svarbiau žaidėjų atsidavimas gynyboje ir komandinis žaidimas. Kiekvienas žaidėjas ėjo padėti komandos draugui. Tai yra svarbiausia.

Komentarai