M.Pocius: „Kiekvienas, kuris buvo aikštėje, atidavė visas jėgas gynyboje“ (VIDEO) 3

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai žengė trečiąjį žingsnį „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionų žiedų link. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai Klaipėdoje 74:50 nugalėjo „Neptūną“ ir serijoje pirmauja jau 3:1.

Po rungtynių žalgiriečiai kalbėjo apie pergalės priežastis ketvirtose LKL finalo serijos rungtynės kartu su „Žalgiris TV“.

„Manau, gynyba, susikaupimas, nusiteikimas, – svarbiausius pergalę lėmusius aspektus išskyrė Paulius Jankūnas. – Praėjusias rungtynes Klaipėdoje pralaimėjome dideliu skirtumu ir žinojome, kodėl jas pralaimėjome. Nenorėjome daryti tų pačių klaidų.“

Nors žalgiriečiai užtikrintai pradėjo rungtynes ir po pirmojo kėlinio pirmavo 18:11, antrajame ketvirtyje „Neptūnas“ buvo perėmęs iniciatyvą bei turėjo 7 taškų pranašumą po 20 minučių žaidimo. Žalgirietis Martynas Pocius teigė, jog antrajame kėlinyje „Žalgirio“ krepšininkus iš vėžių buvo išmušusi klaipėdiečių aikštės gynyba.

„Antrajame kėlinyje varžovai mus išmušė iš ritmo. Jie pastatė savo aikštės gynybą. Mes antrojo kėlinio pradžioje kažkiek pasimėtėme. Sustojome ir nebežaidėme savo agresyvaus žaidimo. Nenorėjome mesti ankstyvų metimų ir išsimušėme iš ritmo. Buvome pametę ritmą, o jie pritaikė savo lėtą žaidimą. Per pertrauką padarėme išvadas ir, manau, mums viskas po to pavyko“, – aiškino M.Pocius.

Po didžiosios pertraukos „Žalgiris“ nebeleido „Neptūnui“ pagalvoti apie situacijos kontrolę rungtynėse ir antroje dalyje į savąjį krepšį žalgiriečiai praleido tik 14 taškų. M.Pociaus nuomone, tai kiekvieno žalgiriečio atiduotų pastangų gynyboje rezultatas.

„Kiekvienas, kuris buvo aikštėje atidavė visas jėgas gynyboje – atkovoti kamuoliai, spaudimas, atsitvėrimai. Tas spaudimas tikrai davė savo. Galbūt varžovai nuvargo ir nebeturėjo tos energijos. Kai išmeti metimą paskutinę atakos sekundę, yra sunku pataikyti, jau kojos būna pavargusios. Tą turime daryti ir kitose rungtynėse, turime stengtis, kad jie išmestų kuo sunkesnius metimus“, – mintimis dalinosi M.Pocius.

Komentarai

  1. kz

    o tau dar nenusibodo cia lankytis raudona kurva? nejau gyvenimo neturi?

  2. cia

    gi vaikiukas rasineja , jei klubui gerai , nekreipia demesio tai ir mes nekreipiam

  3. Queenie

    After reading the comments I can only conclude that we have a problem on both sides of the aisle, I think the point missed is that we as a nation had better wake up to what our government is doing to us or we may wind up being the &qt;rounguateful dead".