#DėmesysEurolygai: žalgiriečiai ruošiasi kietai dvikovai su „FC Barcelona“ (VIDEO) 16

Šarūno Jasikevičiaus treniruojami Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po dviejų iš eilės Eurolygos rungtynių namuose trečiadienį keliauja į Barseloną, kur jau ketvirtadienį susitiks su šeimininkų „FC Barcelona“ klubu.

Prieš kelionę į Katalonijos sostinę mintimis apie būsimą dvikovą stipriausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai pasidalino žalgiriečiai Kevinas Pangosas ir Paulius Valinskas.

„Pastaruoju metu nežaidžiau taip, kaip norėčiau, – savo žaidimą vertino kanadietis K.Pangosas. – Dariau klaidų ir pramečiau savo metimus. Tokių periodų pasitaiko, todėl turiu iš savo klaidų pasimokyti, judėti į priekį bei padėti komandai kovoti dėl pergalių.“

Po praėjusios savaitės rungtynių „Žalgirio“ arenoje su Stambulo „Darussafaka“ treneris Š.Jasikevičius pabrėžė, kad jo auklėtiniai privalės daugiau dirbti treniruotėse. Apie tai kalbėjo ir K.Pangosas, teigęs, kad komanda treniruotėse akcentuoja nemažai aspektų.

„Treniruotėse akcentuojame daug dalykų. Visų pirma, pradedame nuo mūsų nusiteikimo, kovingumo. Prieš rungtynes turime būti pasirengę tinkamai, turime būti agresyvūs. Treniruojamės žaisti kietą krepšinį. Nesvarbu ar tai būtų bendravimas gynyboje, ar perėjimas į greitą puolimą. Svarbiausia rodyti pastangas, tai nulems, kas laimės“, – teigė 23 metų 188 cm ūgio žaidėjas.

20-metis 191 cm ūgio P.Valinskas antrino K.Pangosui, kalbėdamas apie „Žalgirio“ krepšininkų nuveiktą darbą treniruotėse prieš išvyką į Ispaniją.

„Kaip ir kiekvieną savaitę akcentuojami dalykai, kurių labiausiai reikėtų rungtynėse. Stengiamės sportuoti, palaikyti aukštą tempą treniruotėse, vienas kitą geriau paruošti artėjančioms rungtynėms. Tiesiog ruošiamės prieš susitikimą taip, kaip žaidžia priešininkų komanda. Stengiamės įgyvendinti visus trenerio prašymus“, – pasakojo P.Valinskas.

„Žalgirio“ kelyje į pergale stovinti „FC Barcelona“ bus dar vienas nelengvas išbandymas Kauno klubo žaidėjams. Eurolygoje Giorgio Bartzoko auklėtiniai yra iškovoję tris pergales ir patyrę dvi nesėkmes, o praėjusiame Ispanijos krepšinio čempionato ture katalonai įveikė principinį varžovą – Madrido „Real“.

„Tai labai aukšto lygio komanda. Pradedant žaidėjais, žaidžiančiais po krepšiu, kaip Ante Tomičius ir baigiant itin pajėgiais gynėjais tokiais kaip Tyrese‘as Rice‘as. Šiuos krepšininkus visi puikiai žino. Turėsime būti pasiruošę gintis tiek po krepšiu, tiek suaktyvinti gynybę prieš T.Rice‘ą“, – varžovu stipriąsias puses vertino P.Valinskas.

Anot K.Pangoso, Kauno „Žalgiris“ Barselonoje turės būtinai išnaudoti savo pranašumus, kurių turi prieš „FC Barcelona“ ekipą.

„Turime nemažai stiprių pusių prieš šias rungtynes. Turime aukštesnę sudėtį ir geresnę kovą dėl atšokusių kamuolių. Kai atakuojame aukštu pataikymo procentu, sukuriame daug problemų varžovų ekipoms. Turime nemažą atsarginių žaidėjų suolą, daug gerų žaidėjų įvairiose pozicijose. Jeigu dažnai keisimės, rodysime pastangas bei visi prisidės prie žaidimo, tai bus labai svarbus aspektas“, – kalbėjo kanadietis.

Komentarai

  1. na

    su siu metu barsa sunkiai isvykoj manau bus, bet jei nepaims namie galtasrajaus ir brose, manau reikes imtis permainu komandoje

  2. Darius

    Labai gerai pasimatys ko verti Kavaliauskas ir Lima, nes Javtoko juk nebus. Na ir lauksime eilinio seibucio „sou“. Vien del sito veikejo ziuresiu rungtynes

  3. jo

    o kur Javtokas?

  4. isvaziavo

    aplankyti mociutes i kaima

  5. .....

    Tai ką, išvažiavo mūsų lepšiukai pirmo šį sezoną sutriuškinimo ant 35 taškų parvešti. Na tai sekmės tada :)

  6. aha

    Na tikrai neturėtų būti sunki išvyka. Nuvažiuos, pasivaikščios po aikštelę savam stiliui ir žiūrėk sutriuškinimas jau mūsų kišenėj. Lengviau nebūna….

  7. Darius

    Kiekvienas krepsininkas Zalgiryje turi savo pozicija, centras, izaidejas, tt. O kas toks Seibutis ? Butu atakuojantis gynejas, bet neatakuoja ir gynyboj kiauras jau. Tai kas jis ? Alga tai gauna, reiskia Seibutis dirba algos emiku. Nzn kaip ten jam psichologiskai, gal pergyvena, bet nuo to sunkiau tik jam. Mane jis jau negyvai knisa. Ir isvis, kiek tik nepaima is komsomolkos, visi tokie Zalgiryje kaip apsimusije losia. Kavaliauskas dabar paimkim, tuscia vieta. O kiek gauna ?

  8. be javtoko

    Nugaros skausmai o zadejo saras statyt i starto penketa javtoka uztai reikejo javtoka tausot su utena o ne kavaliauska

  9. Darius

    Nesudedam ginklų, bet per 5 žaistas rungtynes štai kaip atrodo mūsų komandos atsarginiai :
    Seibutis 1 pelnytas taškas ir -0,2 naudingumo balo vidutiniškai, Pangos 1,6 naud. balo, Javtokas 1,3 naud. balo, Kavaliauskas 2,8 naud. balo, Lima 2 naud. balai, Milaknis 2,8 naud. balo. O dar yra jauni, perspektyvūs tik, bet nuliniai Hartenstein ir Vasiliauskas. Ir netekę medinio centro su 1 naudingumo balu per rungtynes žalgiriečiai rypauja, rankas grąžo – milžiniška netektis ! Tikiuosi, kad nors pora ten iš Žalgirio vadovų yra sveiki vyrai, neužsikrėtę ten vienas nuo kito dar, ty kirmėlių neturi ir pravalys tą netikėlių sąrašą. Kiek pinigų sukišta į tuščią vietą, jiems patiems nebloga nuo to, ką čia surinko ?

  10. barca

    Ir siaip barca turi nemazai nuostoliu traumuotu zaideju jau pries reala nezaide justin doellmanas pau ribas shane lawalio navarro victoro clavero

  11. barca

    Zalgiri priims traumu isretinta barcelona

  12. vasaros darbas

    Zalgirio vadovai saras ta ka isigyjo vasaros metu buvo patenkinti darbais komplektacijos kad komanda turi daug poncialialo tai dabar po penkiu runktyniu ir pasimato bedos neidedamos viltys pastangos kad ir kiek daug dirba treniruotese

  13. to vasaros darbas

    tai kad ir prieš metus jie buvo patenkinti vasaros darbu, o vienas toks su moline galva net pareiškė „ypač pasistiprinome“, kai net asilui buvo aišku, kad sudėtis niekam tikus.

  14. lrytas.lt

    Zalgirio zaidejas seibutis apgailestauja komandai kazko truksta

  15. zalgirislrytas.lt

    Jau ir pats seibutis prabilo mato kad rezultatai blogi kad truksta tai taves kad pradetu atsigavinet ir zaidejo dar vieno

  16. o

    man tai ir lima kelia daug klausimu, atrodo visiskai pasimetes arba yra bukas, nes puolime nesugraibo kamuoliu , gynyboj visiskai nesusigaudo kaip reikia pries picknrola gintis, metimo nera, kas istu alley upu ? Na olimpiadoj zymiai geriau atrode kaip ir seibutis.