Iš A.Limos ir K.Pangoso lūpų – padėka komandai už tikėjimą (VIDEO) 3

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“

Kevinas Pangosas prapliupo tritaškiais, Augusto Lima skraidė po krepšiais blokuodamas metimus ar atsikovodamas kamuolius puolime, o Leo Westermannas dirigavo pikenrolui, kurį galingu dėjimu pabaigė tas pats A.Lima.

Kauno „Žalgirio“ puolimas atkarpomis atrodė toks, kokį prieš sezoną jį turėjo įsivaizduoti Šarūnas Jasikevičius.

Jeigu L.Westermannas nuo sezono pradžios yra vienas solidžiausių „Žalgirio“ žaidėjų, tai K.Pangoso ir A.Limos indėlių teko palaukti. Prošvaistės buvo matyti jau praėjusią savaitę, o mače su Bambergo „Brose“ abu nušvito ryškiausiomis spalvomis.

„Leo, būdamas jaunas, yra matęs daug sistemų, Augusto su Kevinu – ne, ir jiems nėra laiko. Jie dirba labai sunkiai, kaip ir visa komanda. Jei taip ir toliau gerins savo detalių suvokimą, kurį diegiame į galvą, mes eisime į priekį“, – po mačo, kuriame „Žalgiris“ 86:72 įveikė Bambergo „Brose“, aiškino Š.Jasikevičius.

K.Pangosas pelnė 19 taškų, o jo tritaškių salvė antrajame kėlinyje padėjo susikrauti „Žalgiriui“ dviženklę persvarą, kurią paskui išsaugojo iki mačo pabaigos.

Snaiperis pataikė porą metimų po užtvaros, tada du – susikurdamas progas pats, taip demonstruodamas milžinišką pasitikėjimą savimi. Jo tritaškis aidint antrojo kėlinio sirenai padidino kauniečių persvarą iki 47:39.

„Komandos draugai statė užtvaras, sukurdavo man erdvę, todėl man tereikėjo išmesti metimus, – po dvikovos apie save nedaugžodžiavo K.Pangosas. – Pataikiau kelis metimus, pasijutau gerai. Gaila, kad antroje rungtynių pusėje pataikiau mažiau, bet taip jau nutinka.“

K.Pangosas trečiojo kėlinio pradžioje asistavo Pauliaus Jankūno tritaškiui, o po to pats pridėjo šeštąjį savo tritaškį ir kauniečių persvara šoktelėjo iki 53:39.

Per likusį rungtynių laiką kanadietis pelnė tik vieną tašką, kai techninę pražangą užsidirbo Andrea Trinchieri, tačiau varžovų treneris vis tiek pirmiausia išskyrė „Žalgirio“ snaiperį.

„Prastai gynėmės prieš K.Pangosą. Jis atliko spurtą, mums kainavusį rungtynes, – po susitikimo sakė „Brose“ treneris. – Labai retai būna, kuomet K.Pangosas atlieka 12 tolimų metimų. Tai buvo jo diena, tačiau mes turime geriau skaityti tokias situacijas. Trūko koncentracijos rungtyniaujant prieš jį.“

„Žalgiris“ sulaukė solidaus indėlio ir iš A.Limos, kuris pelnė 7 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir blokavo 2 metimus, kurie Š.Jasikevičiaus teigimu, buvo 4 garantuoti varžovų taškai.

Lima „Žalgirio“ gretose Eurolygoje dar nė karto per 9 mačus nesurinko dviženklio taškų skaičiaus, tačiau šį kartą jo sąskaitoje – 16 naudingumo balų.

„Visi žino, kad aš taip žaidžiu, – kalbėjo A.Lima. – Suteikiu komandai energijos, ne tik taškus. Man buvo labai sunku pradėti sezoną, nes viskas nauja, bet treneriai ir žaidėjai kiekvieną dieną mane drąsino. Manau kad kasdien tobulėju, žaidžiu savo žaidimą ir tikiuosi ateityje duoti kažką daugiau.“

Trečio kėlinio pabaigoje A.Lima sukūrė bene gražiausią rungtynių momentą, kai po pikenrolo su L.Westermannu sulaukė jo perdavimo ir galingai įkrovė į krepšį.

Po dvikovos brazilas kelis kartus pakartojo, kad už viską, kas nutiko gero, jis yra dėkingas komandos draugams.

„Aišku, sezono pradžia nebuvo gera, bet toks yra krepšinis. Komandos draugai man labai padėjo ir esu jiems už tai dėkingas. Jeigu darai gerus dalykus, tai atsiperka“, – sakė A.Lima.

Komentarai

  1. suskai

    zalia k pazurekit i savo pauliu motiejūna o turejos romanova prasajibinot zalia k saunolai

  2. Justas

    Kas administruoja Žalgirio svetainę? Baninkit tuos ligonius. Jei jo neužblokuosit, man teks pačiam jį sudaužyti:)))… Ačiū.

  3. Avinai

    Trinkit to ligonio komentarus, arba eikit…..