I.Hartensteinas atstovaus Vokietijos rinktinei Europos jaunių čempionate 0

Kauno „Žalgiris“ išleis savo talentą iš Vokietijos Isaiah Hartensteiną į Europos jaunių čempionatą. Pirmadienį 18-metis trumpam paliks Kauną ir prisijungs prie Vokietijos rinktinės.

Dėl neramumų Turkijoje aštuoniolikmečių Europos čempionatas vasarą buvo atšauktas ir vyks neįprastomis aplinkybėmis. Talentingiausi Europos jaunuoliai dėl medalių rungsis gruodžio 16-22 dienomis.

I.Hartensteinas „Žalgiryje“ kol kas atlieka epizodinį vaidmenį, todėl trenerių štabas neprieštaravo, kad žaidėjas prisijungtų prie rinktinės ir ten įgytų daugiau žaidimo praktikos.

Šį sezoną 210 cm ūgio krepšininkas LKL čempionate gauna pasireikšti vid. po 12 minučių, pelno po 4,5 taško ir atkovoja po 2,8 kamuolio.

Tuo tarpu Vokietijos jaunių rinktinėje I.Hartensteinas dar pernai buvo vienas lyderių, nors rungtyniavo su metais vyresniais komandos draugais ir varžovais. Pernykščiame Europos aštuoniolikmečių čempionate tuomet dar 17-os vokietis per 22 minutes spėdavo rinkti po 11,6 taško ir po 8,7 atkovoto kamuolio.

Vokiečiai Europos jaunių čempionate B grupėje susitiks su Turkijos, Suomijos ir Graikijos komandomis.

Lietuviai grupės varžybas pradės su latviais, bosniais ir Izraeliu. Lietuvos jaunių rinktinės stovykloje dalyvauja penki „Žalgiris-2“ ekipos žaidėjai: Gytis Masiulis, Matas Jogėla, Grantas Vasiliauskas, Ignas Sargiūnas ir Lukas Uleckas.

Komentarai