Š.Jasikevičius: „Vyrų energija ir kovingumas lieka aukščiausio lygio“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“

Dviejų buvusių garsių Europos krepšininkų, o dabar jau trenerių akistatą tarp Velimiro Perasovičiaus ir Šarūno Jasikevičiaus laimėjo pastarasis. Laimėjo ne bet kaip, o su geriausiomis auklėtinių sezono rungtynėmis gynyboje.

71 į savąjį krepšį praleistas taškas rungtynėse su pajėgia „Anadolu Efes“ komanda yra tai, dėl ko būtų patenkintas kiekvienas treneris. Tiesa, Š.Jasikevičius 10 balų savo auklėtiniams po rungtynių parašė ne tik už veiksmus ginantis, bet ir kovingumą.

„Nežinau, ar galima sakyti, kad tai grandas ar ne, palyginti su CSKA ar „Real“, bet mes išvykose turime numušti jų taškus, jei norime laimėti, o šiandien tai ir įvyko. Numušėme apie 10 taškų. Tik taip galima laimėti išvykose. Pagrindiniai dalykai buvo atkovoti kamuoliai ir greitas jų puolimas, nebuvo labai daug „Anadolu Efes“ greitų taškų.

Mes turime kur tobulėti, padarėme labai daug klaidelių, bet svarbiausia, kad vyrų energija ir kovingumas lieka aukščiausio lygio, tai yra svarbiausia. Klysti žmogiška, bet tą klaidų skaičių norėčiau sumažinti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Jasikevičius.

Visgi kauniečių kelias „Abdi Ipekči“ arenoje nebuvo vien rožėmis klotas, kadangi Kauno klubas per pirmą kėlinį suklydo 8 kartus. Per daug? Ne, jei komanda vis tiek pirmauja (16:13), o įpusėjus mačui pranašumas kyla iki dviženklio (44:30).

„Pirmavome, nes solidžiai buvo su atkovotais kamuoliais. Dunstonas pirmoje atakoje nusiėmė du kamuolius, o vėliau nieko. Puolime susikūrėme savo metimus. Lengvi taškai ne iš greito puolimo, nei iš atkovotų kamuolių. Tai buvo pats didžiausias dalykas. O mes žaidžiame su 17 klaidų, su taktinėmis klaidomis, bet gerai, kai laimi“, – svarstė Šaras.

– Šiandien matėme aktyvesnį Renaldą Seibutį. Ar žaidimas per jį buvo akcentuojamas?
– Kažkiek buvo akcentuojamas. Mes žinome, kuriose situacijose jis gali bausti varžovus. Jei jį išleidžiame dengti stipriausią varžovų perimetro žaidėją, tai kartais būna, kad jį dengia silpniausias varžovas. Tokiu atveju turime eiti su juo, nes jis taip pat puolime nėra pėsčias. Man svarbiausia, kad iš žmogaus matosi agresija. Matosi, kad jis nori kažką duoti, pastangos didžiulės, o tai lemia pergales.

– Nemažai lemia ir tai, kaip pataiko Kevinas Pangosas.
– Buvo sunkus momentas, kai jie mus paspaudė ir neturėjome, ką daryti, tai jo tritaškiai labai padėjo. Jiems tai yra gera pamoka. Žaisti su tokiais gynėjais kaip Grangeris, kurie tikrai gerai ginasi, išmuša iš pozicijų. Mums reikia išmokti žaisti prieš tokias komandas.

– Kaip sekėsi kovoti su varžovų spaudimu?
– Momentais mums pasisekė. Mes juos mažiau nubaudėme nei aš norėčiau, bet nėra lengva, nes jie siekia daug ką. Jie atletiška komanda, jie siekia įspūdingai, atrodo, kad nėra kur permesti kamuolio. Nėra lengva ir žaidėjams.

Komentarai